Ulemperne ved medier på ungdommen

Nogle eksperter siger, at tv, computerbrug og videospil kan have en positiv indvirkning på børn. Små børn kan lære alfabetet gennem uddannelsesmæssige tv-shows. Ældre børn kan øve matematiske færdigheder på computeren og bruge Internettet til at undersøge lektier. Videospil kan forbedre koordineringen. Ifølge andre eksperter er realiteterne imidlertid, at børn ikke kun ser pædagogisk tv, men i stedet får for mange voldelige og andre negative beskeder fra tv og videospil. De bruger ikke computeren primært til uddannelse. Generelt opvejer ulemperne ved medieeksponering for børn langt fordelene.

Spædbørn og småbørn

Ulemperne ved medier på ungdommen

To tredjedele af babyer og småbørn ser omkring to timers tv eller video hver dag ifølge en undersøgelse fra 2008 fra Kaiser Family Foundation. American Academy of Pediatrics anbefaler, at babyer og småbørn i alderen to og yngre ikke ser noget tv eller videoer, fordi det holder dem i at udforske, stille spørgsmålstegn ved, lære og interagere med mennesker, som alle hjælper med at udvikle deres hjerner i en alder, hvor udvikling finder sted hurtigt.

Børn og præ-teenagere

Ulemperne ved medier på ungdommen

Mens American Academy of Pediatrics anbefaler, at børn i alle aldre, der er ældre end to, ikke ser mere end en til to timer med elektroniske medier, viste Kaiser-undersøgelsen, at størstedelen af ​​børnene ser omkring fire timers tv og bruger en til to timer på at lege videospil eller på computeren, ikke laver lektier, men chatter med venner eller ser på sjove emner. Ifølge en undersøgelse fra 2004 foretaget af InterMedia Survey Institute for UNICEF, har manglen på kvalitetsprogrammering og børnenes natur til at tro og assimilere det, de ser, givet elektroniske medier en unaturlig indflydelse på børns tro på bekostning af sådanne mere positive påvirkninger som familie , skole og religion. Børn udvikler forvrængede synspunkter på virkeligheden, negative selvbilleder og en vægt på glamour og berømthed snarere end service og samfund.

Teenagere

Påvirker medieungdom, Medier og børn, Ulemper medieungdom

En af de mest ødelæggende effekter, film, tv og populære magasiner har på teenagere, når det gælder deres kropsbillede. Ifølge National Institute for Media and the Family siger 53 procent af pigerne i en alder af 13, at de er utilfredse med deres kroppe. Efter 17 år føler 78 procent det.

Ifølge American Psychological Association har vold i tv, film og videospil flere effekter på teenagere. Det kan gøre dem mere bange, mere aggressive og mindre følsomme over for andres følelser. Generelt, som UNICEF-undersøgelsen rapporterer, får medierne teenagere til at værdsætte trivielle og selvcentrerede idealer som skønhed, fremme negative stereotyper og tilskynde teenagere til at følge det, de ser, i stedet for at tænke selv.

Andre ulemper

Et stort område af bekymring, når børn er for stærkt involveret i elektroniske medier, er, hvad de ikke laver i stedet, ifølge American Academy of Pediatrics. Når de ser tv, spiller videospil eller på computeren, læser de ikke bøger, laver skolearbejde eller studerer, interagerer med familien, får motion, træner en sport, nyder en hobby eller lærer en ny færdighed. Som et resultat har børn, der bruger for meget tid på tv, videospil og computeren, en tendens til at have dårligere læsefærdigheder, være overvægtige, have mindre interesse for andre aktiviteter og ifølge UNICEF-undersøgelsen har de mindre tilfredsstillende forhold til deres familier.