Fordele og ulemper ved Oracle Partition

De fleste artikler og artikler om Oracle siger, at Oracle-partitionering har mange fordele. Der er dog nogle ulemper, der ikke synes at få meget pres. Erfaringen har vist, at Oracle-partitionering generelt fungerer godt, men visse forhold fremhæver specifikke omstændigheder, hvor det ikke altid er den bedste løsning - især i små databaser. Partitionering er primært rettet mod store databasemiljøer.

Ydelsesfordele

Den største fordel - og formålet - med partitionering siges at være at give ydelsesfordele. Det muliggør også bedre håndterbarhed til forskellige applikationer. Målet med partitionering er at opdele databaseobjekter, såsom tabeller, indekser og andre objekter i mindre, håndterbare stykker.

Fordele ved håndtering

De håndterbare aspekter ved partitionering i Oracle indebærer, at objekter kan tilgås og kontrolleres på et lavere niveau, end det ellers ville være tilfældet. Hver business case er forskellig, men forskellige partitioneringsstrategier håndterer forskellige forretningsbehov. De gennemsigtige operationer ved partitionering betyder, at applikationsudviklingstiden reduceres, hvilket sparer omkostninger på bundlinjen. Du får yderligere besparelser på lagerplads, da opdelt bordplads optager mindre plads end traditionelle bordpladsteknikker.

Ulemper ved ydeevne

Indeks kan udgøre et alvorligt problem, hvis de fejler. Hvis et indeks går ned eller er beskadiget, kan de underliggende tabeller blive beskadiget uden reparation, hvilket gør dem ubrugelige og uoprettelige. Den eneste løsning er at vende tilbage til sikkerhedskopi - hvis du har en - eller at genopbygge indekset. I en partitionssammenhæng kan dette tage meget lang tid.

Administrationsmæssige ulemper

Partitioner er meget sværere at styre end standardtabeller, der er blottet for dem. Dette skyldes, at partitionsaspekterne skal identificeres og styres som en del af en operation, såsom brugen af ​​"trunkeret". Det er ikke nok at bruge den enkle afkortede kommando; den korrekte kommando ville være "ændre tabel afkortet partition." Derfor er partitioner sværere at styre.