Sådan repareres en Amazon Kindle

Amazon Kindle er en af ​​de mest populære e-læser enheder på markedet, og fra 2010 er den tilgængelig i to forskellige størrelser og i wi-fi og 3G versioner. Når du bruger din Kindle, kan du støde på en lang række problemer. Uanset hvilken type problem du står over for, er der flere grundlæggende fejlfindingsmetoder, du skal følge for at reparere problemet, før du kontakter Amazons supportteam.

Tilslut ladekablet til USB-porten i bunden af ​​din Kindle, og sæt derefter den anden ende af kablet i en stikkontakt, der fungerer. Du skal se et brunt lys, der indikerer, at Kindle-batteriet oplades. Mange problemer med Kindle skyldes lavt batteriniveau og kan repareres ved at lade enheden oplade.

Lad Kindle være tilsluttet ladekablet, indtil lyset i bunden af ​​enheden skifter fra brun til grøn, hvilket indikerer, at opladningsprocessen er afsluttet. Frakobl Kindle fra opladerkablet, og prøv derefter at bruge enheden igen.

Træk tænd / sluk-kontakten øverst på Kindle til højre og hold den i den position i 15 sekunder. Denne handling nulstiller og genstarter din Kindle, som ofte kan reparere mange interne problemer med enheden.

Sørg for, at wi-fi- eller 3G-netværk er aktiveret, før du prøver at købe en bog eller synkronisere din Kindle. Tryk på knappen "Menu", og brug derefter navigationsværktøjet til at vælge, hvilken type netværk du vil bruge. Der kræves et wi-fi- eller 3G-signal til alle Kindle-funktioner, der involverer dataoverførsel eller synkronisering.

Slet bøger fra din Kindle, der ikke fungerer korrekt, og synkroniser derefter din Kindle for at downloade nye kopier af dem. For at synkronisere din Kindle skal du trykke på "Menu" og vælge "Kontroller for nye emner".