Sådan optager du video på Mac med Webcam og QuickTime

Har du nogensinde ønsket at optage en video på en Mac ved hjælp af computerens indbyggede kamera? Måske vil du tage et specielt øjeblik som en film, optage en hurtig video note, optage en film til sociale medier eller til andre formål. Uanset årsagen kan du nemt optage video på Mac ved hjælp af FaceTime-kameraet på forsiden og en indbygget app.


Der er et par forskellige måder at opnå videooptagelse på en Mac, men vi vil fokusere på at optage video med QuickTime Player og Mac-computerkameraet, fordi softwaren er bundtet på alle Mac'er, og stort set alle Mac'er har et indbygget kamera at optage fra. Dette slutresultat bliver en filmfil, der gemmes, som kan deles, uploades, redigeres eller bruges, men du vil have.

Sådan optager du film på Mac

  1. Åbn QuickTime Player i Mac OS, den findes i mappen / Programmer
  2. Træk menuen "Fil" ned og vælg "Ny filmoptagelse"
  3. FaceTime webcam aktiveres og vises på skærmen, klik på den røde optageknap for at begynde at optage din film
  4. Når du er færdig med optagelsen, skal du trykke på stopknappen for at afslutte optagelsen
    • Du kan eventuelt trimme videoen for at forkorte den
  5. Gå til menuen "Fil" og vælg "Gem" (eller Eksporter)
  6. Giv den optagne film et navn og gem den optagede film til det sted du ønsker

Standardfilen filtype optaget vil være en .mov QuickTime-fil, men du kan gemme den som et andet format, hvis det ønskes, eller konvertere det til et andet videoformat senere, hvis du vil. .mov-filformatet er bredt kompatibelt og vil uploade direkte til ethvert socialt mediewebsted og være umiddelbart synligt af enhver Mac, iPhone, iPad, Windows eller Android-bruger med en passende moderne medieafspiller.

Opløsning af optagede film afhænger af Mac-modellen, da hver Mac har et andet FaceTime webcam kamera med forskellig opløsning, men generelt kan du forvente et sted mellem 480p og 720p opløsning for de fleste Mac-webcamoptagelser. Hvis du vil have højere kvalitet, f.eks. 1080p eller 4k, kan du overveje at optage 4k-video med en iPhone eller iPad i stedet.

QuickTime Player er en kraftfuld app, der har mange fantastiske funktioner og optagelsesevner, herunder en fremragende skærmoptager til optagelse af videoer fra Mac-skærmen, en lignende mulighed for at optage en iPhone eller iPad-skærm og endda evnen til at optage lyd og lyd ved hjælp af computerens indbyggede mikrofon.

For hvad det er værd, kan du også optage video direkte på Mac med iMovie og nogle tredjeparts apps, men QuickTime er så hurtig, nem og effektiv, at hvis alt du ønsker at gøre er at fange en hurtig film, er det langt det simpleste valg.