Hvordan man laver en Gobo-projektor

En Gobo er en bestemt lyseffekt, der oprettes, når en lille skabelon, der indeholder et logo, en besked eller et andet billede, tændes af en lampe og projiceres til at virke større på en skærm eller anden overflade, som projektoren er rettet mod. Gobo-projektorer bruges ofte til forskellige typer af begivenheder, og selvom de kan købes eller lejes fra professionelle belysningsleverandører, kan du også oprette projektoren og Gobos selv, forudsat at du har de rette materialer og færdigheder.

Trin 1

Få en lyskilde til projektoren, helst en elektrisk, LED eller metalhalogenid / gasudladningslampe, der svarer til diameteren på den cylinder, du vil bruge til projektorens hovedhus. Lyskilden skal også komme med en blæser eller et andet kølesystem, da det at generere lys også genererer meget varme, især i lange perioder med brug.

Trin 2

Skær spalter i cylinderen omtrent halvvejs, hvor Gobo'en indsættes ved hjælp af et metalskærende værktøj eller sæt. Skær eller bor også matchende huller på siderne af cylinderen til låseknapperne, der skal skrues ind, og skær yderligere spalter i det afsnit, hvor lyskilden skal være for at skabe ventilation.

Trin 3

Installer kondenslinsen i den nederste halvdel af cylinderen ved hjælp af et rundt beslag for at fastgøre det på plads. Installer også et fladt plan med varmeabsorberende glas mellem kondenseringslinsen og åbningen, hvor Gobos skal placeres, for at forhindre Gobo i at blive overophedet.

Trin 4

Installer en justerbar fokuslinse på enden af ​​cylinderen. Med denne type linser kan du bringe billedet i fokus, når du projicerer det på overflader i forskellige afstande.

Trin 5

Indsæt lyskildehuset i cylinderen, og fastgør lyskilden på plads. Fastgør cylinderen til bunden, og skru låseknapperne på hver side i.

Trin 6

Opret Gobo ved at spore billedet, teksten eller designet på overfladen af ​​messing eller stålplade og skære designbilledet ud af pladen ved hjælp af metalskæresættet. Indsæt Gobo i den udpegede åbning på projektorcylinderen.

Tilslut lyskildens vekselstrømskabel til en stikkontakt i nærheden, og ret projektoren mod væggen eller en anden overflade, som du vil vise den på. Juster om nødvendigt fokuslinsen, og løsn låseknapperne for at hæve eller sænke projektorens vinkel.