Sådan læses diodetal

Systemet til kategorisering af dioder, en af ​​de elektroniske komponenter på printkort, følger US Joint Electron Devices Engineering Council (JEDEC) nummereringsskema. Der er mange stilarter af dioder. De mest almindelige i dagligdags elektronik er ensretterdioder, der konverterer vekselstrøm (AC) til jævnstrøm (DC).

Trin 1

Kontroller, at du kigger på en diode. Dioder har to "ledninger" - kontakter eller ledninger, der forbinder til printkortet.

Trin 2

Bemærk polariteten. Ligesom et batteri har en diode en polaritet. Den negative side eller katoden er normalt repræsenteret af en stang, et bånd eller en linje langs den ene ende af komponentlegemet. Det kan også være markeret med et "K" eller med en hævet eller tilspidset kant. Den positive side eller anoden har typisk ingen markering.

Trin 3

Afkod diodetypen og materialebetegnelsen. Dette er betegnet med "1N" i delnummeret. "1" identificerer komponenten som en diode. "N" viser, at materialet i enheden er en halvleder.

Afkode modelkoden. Nummeret efter diode- og materialebetegnelseskoderne er model- eller delnummeret. Der er tusindvis af diodestilarter. Eksempler inkluderer 1N4148, som identificerer en højhastigheds generel rektifikationsdiode; 1N914, en generel model; og 1N4973, en spændingsregulator-diode.