Sådan repareres en Playstation-disk

Elementer, du har brug for

  • Blød, ikke-slibende, fnugfri klud

  • Mild opvaskemiddel

  • Hårtørrer

  • Maskine eller sæt til reparation af en disk

Da den originale PlayStation blev frigivet i begyndelsen af ​​90'erne, var det en revolution inden for spilteknologi. Dens diskbaserede format blev hurtigt en standard. CD- og DVD-ROM'er kan dog let ridse, hvilket får spil til at fryse eller endda stoppe med at arbejde helt. Heldigvis kan PlayStation-spil, ligesom cd'er og dvd'er, repareres, hvis skaden er minimal.

Hold disken op mod lyset for at kontrollere, om dens øverste lag er beskadiget. Hvis du ser lys skinne gennem huller på disken, er det sandsynligt, at det er ude af reparation. Dette skyldes, at oplysningerne på disken faktisk er gemt i det øverste lag. Hvis du ikke ser nogen huller, og selve disken er intakt, er der stadig håb.

Rengør disken med en blød, fnugfri og ikke-slibende klud, og tør den fra midten udad i en lige linje. Nogle gange kan støv, snavs og andet snavs forhindre spillet i at spille ordentligt. Du kan også bruge et mildt opvaskemiddel og varmt vand til at rengøre disken. Sørg for, at den er helt tør, inden du lægger den tilbage i din PlayStation. Du kan bruge en hårtørrer i lav indstilling for at fremskynde tørringsprocessen. Test spillet efter rengøringen, og hvis du kan, skal du teste det på en anden konsol for at sikre, at det ikke er et problem med din PlayStation.

Brug et diskreparationssæt på dit spil. Disse sæt fungerer alle forskelligt, så du skal følge de medfølgende instruktioner. Nogle har dig til at gnide en pasta på disken og tørre den af. Andre har du sat disken i en maskine, der drives af en krumtap eller en lille motor, mens den polerer disken. Husk, at brug af disse muligvis kan skade dit spil yderligere, så vær forsigtig.

Søg lokalt efter en butik med speciale i salg af spil og udlejning. Mange af disse steder har en poleringsmaskine, der bruges til at gnide ridser på disken (ring først for at finde ud af, om de tilbyder denne service). Det fungerer ved at fjerne det øverste lag plast på disken og fjerne ridser. Normalt opkræver disse steder kun et par dollars for at buffere hver disk, og selvom der vil være mikroskrammer på disken, påvirker de ikke, hvordan spillet fungerer. Dette er typisk det bedste valg, når der repareres ridsede diske.

Test disken efter polering for at se, om den fungerer. Hvis det stadig ikke fungerer, skal du købe et nyt spil.