Sådan bruges låseskærm i MacOS High Sierra

Mac-brugere har længe været i stand til at bruge forskellige tricks til at låse skærmen på deres computere, men med MacOS High Sierra 10.13.x fremad, er en enklere og hurtigere mulighed nu tilgængelig på Mac'en med en officiel Låsskærm-funktion.

Med den nye låseskærmfunktion kan du øjeblikkeligt låse en Mac ned gennem en menupunkt i hele systemet eller med en tastaturgenvej . Når Lock Screen er aktiveret, skal en korrekt bruger login og adgangskode indtastes, før Mac'en er tilgængelig igen. Dette er en fremragende beskyttelse af personlige oplysninger og sikkerhedsoplysninger, og en, som Mac-brugere bør gøre sig bekendt med, hvis de ofte bruger deres computere i en offentlig indstilling, hvad enten de er på arbejde, skole, hjem eller andetsteds, vil de måske have adgang til at beskytte deres computer til forhindre uønsket adgang.


Bemærk, at denne specifikke låseskærmfunktion kun er tilgængelig i de nyeste versioner af Mac OS, herunder MacOS High Sierra 10.13.x og fremad. Hvis du har en tidligere version af Mac OS-systemsoftwaren, skal du stole på andre metoder til at starte låseskærmen på en Mac som beskrevet her, eller hvis du har en MacBook Pro med Touch Bar, kan du angive en dedikeret skærmlåseknap.

Sådan bruges låseskærm i MacOS via menuen

Du kan aktivere låseskærmen på Mac OS hvor som helst via Apple-menuen:

  1. Træk Apple-menuen ned fra ethvert program
  2. Vælg "Lås skærm" for øjeblikkeligt at låse Mac-skærmen og hente login-vinduet

Låsning af skærmen er øjeblikkelig, og Mac'en kræver et kodeord for at logge ind og genvinde adgangen.

Låseskærm-funktionen logger ikke ud af brugerkontoen, eller afslutter alle programmer, den starter heller ikke en pauseskærm med det samme, det låser kun skærmen ved at oprette et velkendt login-vindue, hvorved brugernavn og brugeradgangskode kræves. at genvinde adgang til Mac.

En anden mulighed for at aktivere funktionen Lock Screen på Mac er at bruge tastaturgenvejen ...

Sådan aktiveres låseskærm i MacOS via tastaturgenvej

Standard tastaturgenvej til den nye MacOS Lock Screen-indstilling er Command + Control + Q, du kan til enhver tid trykke tastetrykket for at låse Mac ned:

  • Hit Command + Control + Q for at aktivere Lås skærm på Mac

Når du har slået kommandosekvensen på tastaturet, lukker Mac-skærmen øjeblikkeligt ud, og kræver derfor et login for at genvinde adgangen.

For mange brugere er det hurtigere end menupunktet at bruge tastaturgenvejen til låseskærm, og det er sandsynligt, at tastetryktilgangen er den hurtigste måde at starte en låseprocedure på enhver Mac på.

Bemærk, at du kan ændre tastaturgenvejen til låseskærm, hvis du er utilfreds med Control + Command + Q uanset årsag ved at gå til tastaturets systemindstillinger. Hvis du finder dig ved et uheld afbrudt apps i stedet for at låse skærmen, kan du ønske at gøre det. Bare vær sikker på, at din nye tastetryk ikke er i konflikt med noget andet.

For at gentage er disse dedikerede tastaturgenveje til tastaturet og menuvalg kun tilgængelige for de nyeste versioner af macOS-systemsoftware (10.13+), men det betyder ikke, at brugere af tidligere Mac OS-softwareudgivelser er tilbage i mørket eller uden lignende muligheder for hurtigt at aktivere en adgangskode skærm for at låse en Mac. Faktisk kan alle versioner af Mac OS aktivere en låseskærm i forbindelse med Mac Screen Saver-funktionen som beskrevet her, som kan aktiveres ved tastetryk eller ved et museknap. En anden mulighed er at bruge en valgfri Skærmlås-knap på Touch Bar i MacBook Pro, hvis du har en af ​​disse Mac'er.

Den primære forskel mellem den nye låseskærmoption i moderne macOS-udgivelser i forhold til det ældre låseskærmtrick, der er tilgængeligt i tidligere Mac OS-udgivelser, er, at den nye variant officielt anerkendes som "Låseskærm", mens tidligere versioner af Mac OS indirekte ville gøre det muligt at aktivere en lås skærmen ved at aktivere pauseskærmen med adgangskodebeskyttelse. Slutresultatet er stort set det samme dog, selv om den nye variation ikke umiddelbart aktiverer en pauseskærm, mens den pauseskærmbaserede tilgang altid med det samme gør.

Af den måde, hvis du bruger funktionen Låsskærm af sikkerhedsmæssige årsager og privatlivets grunde (og du bør være hvis din Mac bliver brugt på ethvert arbejdssted, offentlige lokaler, skole eller endda mange hjemmiljøer), så vil du også have at være sikker på, at du aktiverer FileVault-diskkryptering på Mac'en, så alle data på harddisken krypteres, hvilket yderligere beskytter dine personlige data mod nysgerrige øjne eller potentielle privatlivsforstyrrelser.

Har du andre handy tricks i forbindelse med Lock Screen-funktionen på Mac'en? Del dem med os i kommentarerne nedenfor.