Fastgør Arkitektur Type Mac OS X Apps - Universal, Intel eller PowerPC

Uanset dine tanker om Apples skifte til Intel-arkitekturen, er vi nu i en overgangsperiode, hvor mange apps kun er PowerPC, Universal eller Intel. Mens de fleste nye applikationer er i det mindste Universal-binære filer, er nogle PowerPC, og at køre disse gennem Rosetta på din Intel Mac kan medføre et resultatreduktion. Så hvordan ved du, hvilken arkitektur type hver applikation er? Der er flere måder at fortælle, men vi giver dig to af de nemmeste.


Nem måde # 1) Den første og nok den nemmeste måde at bestemme, hvilken type app der kører, er med aktivitetsovervågningen, som er ligesom Mac'ens version af task manager (ctrl-alt-del) i Windows.

  • Få adgang til aktivitetsovervågningen, nemmest ved at lave en spotlight-søgning (Command-Mellemrumstast), ellers er den placeret i / Programmer / Hjælpeprogrammer.
  • Du får se en 'Kind' kolonne, der viser hvilken applikationstype der er for hvert af de programmer, der kører.

Nem måde # 2) Hvad hvis du vil bestemme arkitektur typen af ​​applikationer, der ikke kører i øjeblikket? Måske vil du rense din Mac af alle PowerPC-applikationer for at sikre, at du kører ting med optimal ydeevne. Let igen:

  • Åben System Profiler, der også findes i / Programmer / Hjælpeprogrammer. Endnu en gang er det nemmest at gøre en Spotlight-søgning efter.
  • Når du er inden i System Profiler, skal du navigere i fanerne til venstre og åbne fanen Software og vælge Programmer.
  • Nu får du en liste over alle apps installeret på din Mac, skal du blot udvide vinduet og i den øverste højre kolonne kan du se arkitektur typen.