Fordele og ulemper ved digitale projektorer

Filmudstillingsteknologi har modnet og udviklet sig siden Edison Laboratories opfandt teknologien for et århundrede siden. De grundlæggende begreber er stadig ens. I begyndelsen af ​​2000'erne begyndte filmindustrien at skifte fra celluloidbaseret projektion til digital projektion. Digital projektion har fordele og ulemper.

Hvad er digital biograf?

Forfatter Lev Manovich definerer digital biograf som "live action materiale + maleri + billedbehandling + komposit + 2-D computeranimation + 3-D computeranimation." Live action-materiale filmes digitalt og downloades derefter til en computer, hvor billedbehandling, kompositering og redigering afsluttes med digital lyd oprettet i en separat fil eller CD. Filmen er derefter klar til distribution og projiceres på skærmen ved hjælp af en digital projektor.

Fordele ved digitale projektorer

Analoge film skal "sammensættes" ved at forbinde hjulene, der kommer i filmbeholdere fra filmstudiet. En dygtig projektionist tager cirka en time at samle en film, mens digitale film kun behøver at klikke på en knap eller to for at udføre den samme opgave. Færre projektionister er nødvendige for at køre det samme antal skærme i en multiplex. Studios leverer analoge film i dåser til teatre, hvilket medfører store forsendelsesomkostninger. Digitale projektorer omgår det, fordi filen downloades natten før den er planlagt til at spille næsten uden omkostninger.

Med en digital film er den 1.000. forestilling lige så god som den første. Dette er ikke altid tilfældet med analoge film, som kan have ridser, brud eller andre fejl. Filer kan blive beskadiget, og computere kan fungere, men kvaliteten er altid nøjagtig den samme med digital.

Digitale projektorer tillader også udstilleren at vise alternativt indhold til film - begivenheder som koncerter, sportsbegivenheder eller endda opera. Digitale projektorer tilbyder også beskyttelse mod piratkopiering. Digital biograf giver mulighed for at vise 3D-film. Analoge film er lavet i 3-D, men de svarer ikke til sofistikering af 3D-teknologi.

Ulemper ved digitale projektorer

Den største anstødssten af ​​digitale projektorer er omkostninger. I begyndelsen af ​​2011 kostede installationen af ​​digitale projektorer mellem $ 50.000 og $ 150.000 pr. Auditorium. Eftermontering af et multiplex med 12 skærme kan koste alt fra en halv million til $ 2 millioner. Digital er dyrere at betjene dagligt, fordi digitale projektorer bruger dobbelt så meget energi til at betjene og kræver større lamper til projektion, der brænder hurtigere ud. Hver digital projektor har også brug for sin egen dedikerede telefonlinje, så den regelmæssigt kan opdatere indhold, kryptering og anden information.

Problemer med vedligeholdelse og reparation

For teatre i mindre byer kan vedligeholdelse og reparation være et stort problem. På de fleste teatre er personalet normalt dygtigt nok til at foretage reparationer, hvis en projektor fungerer forkert. Imidlertid kan digitale projektorer kun repareres og vedligeholdes af studiecertificerede virksomheder. Dette øger omkostningerne og kan endda føre til mørke skærme, hvis en reparatør ikke kan komme til teatret hurtigt nok, et potentielt problem i landdistrikterne.