Sådan gendannes gamle websider

Gamle websteder dør ikke. De forsvinder ikke engang. I stedet vinder mange af dem op i forskellige kroge og kroge på Internettet og kan hentes senere, hvis du ved, hvor du skal kigge. Med et par tricks kan du finde arkiverede og cachelagrede kopier af gamle websider.

Trin 1

Kontroller WayBack-maskinen. Internetarkivet, kærligt kendt som WayBack-maskinen for mange brugere, registrerer mere end 150 milliarder websider på Internettet, lige så langt tilbage som i 1996. Indtast bare den webadresse, du leder efter, og internetarkivet vil vise de gemte sider, den har til den adresse.

Trin 2

Tjek Googles cache. Google har det største indeks over websider fra enhver søgemaskine og holder en cachelagret version af nyligt hentede sider. Cacherne er alt fra et par timer til et par uger gamle. Brug søgesyntaxen "cache:" til at hente gamle kopier. For eksempel vil en søgning på "cache: ehow.com" hente cachelagrede websider fra eHow.

Prøv Yahoo Search og Bing. Andre søgemaskiner viser muligvis en cachelagret side, selv når Google ikke gør det. Prøv en søgning på urlnavnet, og klik derefter på "cache" under hovedsøgningslisten. For eksempel viser en Yahoo- eller Bing-søgning på "ehow.com" et live-link til eHow, men inkluderer også et link til en ældre cachelagret side på webstedet.