Sådan skjuler du en bestemt brugerkonto fra loginskærme fra Mac OS X

Mac-brugere, der har flere brugerkonti på en enkelt maskine, kan nogle gange ønske at skjule en bestemt brugerkonto, som de vises på login-skærmen i OS X. Dette er ret almindeligt for systemadministratorer, der ønsker at skjule en adminkonto, der kan bruges til direkte eller fjernfejlfinding, men den kan også finde anvendelse på andre brugere af forskellige årsager. Ved at skjule en konto på denne måde eksisterer kontoindlogningen stadig, hvis den er kendt, og den kan stadig fås fra eksterne login og skærm aktier, men vises ikke på opstartskærmene som en login-indstilling.


Bemærk, at denne metode er rettet mod at skjule en bestemt brugerkonto fra loginskærmen, der gælder for Mac'er med flere brugerkonti. Hvis du simpelthen ikke vil vise alle avatarikoner på boot-logonet til OS X, kan du skjule alle brugernavne fra loginvinduet med en OS X-præferenceindstilling, som vil vise en simpel loginformular snarere end en antydning af, hvilke brugerkonti der er på Mac.

Hvis du målretter en bestemt brugerkonto for at skjule, skal du kende kortnavnet til brugerkonto og have en vis trøst ved at bruge kommandolinjen. For at komme i gang skal du starte Terminal i OS X og få kortnavnet til kontoen praktisk. Kortnavnet er næsten altid det samme som brugerens hjemmekatalog, sidstnævnte er det, vi rent faktisk bruger til at skjule og opdage kontiene.

Skjul en brugerkonto fra loginskærmen i Mac OS X

Dette virker i OS X Yosemite (10.10 og nyere). Den generelle syntaks, der skal bruges til at skjule en konto, er som følger, og erstatter ACCOUNTNAME med brugerens hjemmekatalog for ikke længere at blive vist:

sudo dscl . create /Users/ACCOUNTNAME IsHidden 1

Hvis du f.eks. Vil skjule brugerkontoen "osxdaily" på en Mac med den givne brugermappe som / Users / osxdaily, ville syntaksen være:

sudo dscl . create /Users/osxdaily IsHidden 1

Ved genstart vil du bemærke, at målkontoen ikke længere er synlig i avatarlisten. Kontoen bliver også usynlig for menuen Hurtig bruger skift og den generelle login og logout menu af OS X. Ikke desto mindre kan brugere, der er opmærksomme på kontoen, fortsat få adgang til det via SSH, skærmdeling, eksternt login eller endda GUI login paneler, forudsat at de ved, at det eksisterer.

Ved opstart er dette login-skærmen, den angivne konto ikke længere vises på:

Bemærk, at du rent faktisk kan gå videre og skjule hele brugermappen fra at være synlig såvel som login-navnet, hvilket i grunden gør hele brugerkontoen usynlig (men stadig anvendelig) til Mac, undtagen af ​​nogen, som enten ved, hvordan man finder den, eller at den eksisterer til at begynde med. Vi dækker det separat.

Opbevar brugerkontoen fra Log på OS X

Åbning af brugerkontoen og tilbagestilling til standardindstillingen for visning af den angivne bruger på loginskærmen, vinduerne og hurtigbrugermenuen er også ret simpelt. Du skal blot erstatte 1 med 0 og køre den samme kommando, igen målrettet mod brugernavn kortnavn / katalognavn.

sudo dscl . create /Users/ACCOUNTNAME IsHidden 0

Som før vil genstart af Mac'en afsløre den angivne konto igen på login-skærmen for OS X.

Bortset fra de oplagte anvendelser for en systemadministrator er der også andre praktiske anvendelser til dette. Måske vil du undgå brugerforvirring på en multi-user Mac, skjule en adminkonto, så den ikke bruges, ikke vise en sjældent brugt ny brugerkonto, der er til et bestemt formål, opretholde noget privatliv ved ikke at afsløre en unik personlig konto, eller måske bare ikke vise en generel gæstekonto, der forbliver aktiv, men ikke synlig, da det sjældent er nødvendigt. Uanset hvad den ønskede hensigt eller grund er, fungerer det ganske godt og kan omvendt hurtigt om nødvendigt.