Fire trin til reduktion af computermisbrug og kriminalitet

Computere har fortsat forbedret vores liv inden for produktivitet, underholdning og kommunikation. Desværre er computere i stigende grad blevet brugt til negative anvendelser. Misbrug og kriminalitet er steget så hurtigt, hvis ikke mere end legitime anvendelser. Da disse negative anvendelser fortsætter med at vokse og udvikle sig, er det vigtigt, at du forbliver uddannet i, hvordan du beskytter dig selv.

Trin 1

Beskyt dine økonomiske oplysninger. Næsten enhver computer-fidus og kriminalitet, der begås, har at gøre med hensigten om at stjæle penge. Der er snesevis af måder, du kan beskytte din økonomi online på. Den vigtigste metode er dog fortsat at aldrig indsende disse følsomme oplysninger til nogen person eller et websted, du ikke kender. Lovlige organisationer vil aldrig anmode om oplysninger såsom kreditkort eller kontonumre via e-mail. Du bør heller aldrig bruge offentlige computere eller offentlige trådløse netværk til at betale regninger, kontrollere bankoplysninger eller andre aktiviteter, der efterlader din økonomi sårbar. I sidste ende er en stor tommelfingerregel, hvis du er mistænksom, tager fejl på siden af ​​forsigtighed og ikke giver dine oplysninger.

Trin 2

Beskyt din online identitet. Ud over at dine penge bliver stjålet, søger computertyve at stjæle din identitet. Ved at gøre dette kan de ikke kun tage dine penge, men også dit gode navn. Dette kan gøres på måder, du måske ikke forventer. For eksempel kan brug af fildelingsnetværk til download af musik efterlade alle oplysningerne på din computer sårbare. Hvis du ikke bruger de korrekte indstillinger, kan andre brugere af fildelingswebstedet benytte næsten enhver mappe på din computer - ikke kun musikfiler.

Trin 3

Bekæmp misbrug af computere hos børn og ansatte. Installation af overvågnings- og blokeringssoftware på computere, som du overdrager til børn og dem, der er ansat hos dig, er et middel til at sikre, at intet indhold, du ikke vil have vist, eller aktiviteter, du ikke ønsker at være involveret i, udføres i dit hjem eller på kontoret .

Undgå plagiering. Denne misbrug af computeren er fristende og kan være utilsigtet. Med den brede vifte af informationer, der er tilgængelige online, kan det være meget let at bevidst eller utilsigtet stjæle en anden persons arbejde og ord som dit eget. Indhold på Internettet er ikke uden ejere og retmæssige forfattere. Sørg for, at du ved at udføre forskning bruger dine egne ord, og hvis du citerer en person eller kilde, skal du citere ressourcen og give kredit, hvor kredit skyldes.