Sådan rengøres Installer OS X Mavericks

Standardløsningen til installation af OS X Mavericks er at downloade den gratis fra App Store og derefter udføre en opgradering fra en tidligere version af Mac OS X, hvad enten det er fra Mountain Lion eller Snow Leopard. Opgraderinger er hurtige, effektive og vigtigst, meget let, og det er den anbefalede løsning for de fleste Mac-brugere. Ikke desto mindre vil nogle brugere måske gerne begynde at friske med en tom skifer, der bruger det såkaldte "ren installation", og det er det, vi skal dække her. Udførelse af en ren installation kan være ønskelig af forskellige årsager, fra udgravningsår af opbygget cruft på ældre Mac'er fra mange års OS X-opgraderinger, til fejlfinding af vanskelige problemer, for at overføre ejerskab af en Mac til en ny ejer.Processen med en ren installation er ikke svært, hvis du følger disse instruktioner, men fordi det indebærer formatering af Macs harddisk, kan det medføre ekstra arbejde. Da Mac'en starter med en ren skifer, skal alle apps downloades og installeres igen, vigtige dokumenter og personoplysninger skal overføres manuelt tilbage fra sikkerhedskopier, og systemindstillingerne skal tilpasses igen. Dette gør det typisk mere passende for avancerede brugere eller for udvalgte situationer (som at sælge en Mac), og det bør derfor ikke betragtes som en standardopgraderingsvej for at komme til OS X 10.9 Mavericks.

Advarsel : Hvis du udfører et format og ren installation af OS X, slettes Macs harddisk, og alt indhold på drevet fjernes . Alle filer, programmer, dokumenter, fotos, tilpasninger, alt på computeren vil gå tabt i denne proces. Forstå dette og vide, hvad du gør, og hvorfor, for at forhindre tab af data af kritiske filer. Vi kan ikke gentage det nok.

Sådan formateres og rengøres Installer OS X Mavericks på en Mac

Du skal bruge et startbart OS X 10.9 installationsdrev til at udføre en ren Mavericks-installation ved hjælp af denne metode. Du kan lære at nemt oprette en her, hvis du ikke har gjort det endnu.

  • Sikkerhedskopier Mac først med Time Machine eller ved manuelt at sikkerhedskopiere dine vigtige data - spring ikke over dette trin ellers kan du ikke gendanne filer
  • Slut det opstartede OS X Mavericks installationsdrev til Mac'en og genstart computeren
  • Hold tasten OPTION nede under opstart, indtil du ser startmenuen, og vælg derefter "Installer OS X Mavericks"
  • På skærmbilledet "OS X Utilities" skal du vælge "Diskværktøj"
  • Vælg harddisken eller partitionen for at formatere fra den venstre menu, og vælg derefter "Slet" fanen
  • Vælg formattype "Mac OS Extended (Journaled)", giv det et logisk navn (som Macintosh HD), og vælg "Slet", bekræft at slette ved næste skærm
  • Når du har slettet disken, skal du afslutte Diskværktøjet for at vende tilbage til den normale bootmenu
  • Fra menuen "OS X Hjælpeprogrammer" vælger du nu "Installer OS X", klik på "Fortsæt" og accepterer vilkårene for service og vælg det nyformaterede "Macintosh HD" -drev for at starte den rene installationsproces

(Undskyld den usædvanlige billedkvalitet, nogle billeder taget med en iPhone 5 under opstartsprocessen, hvor skærmbilleder ikke er tilladt)

En ren installation af OS X Mavericks tager ca. 35-45 minutter at afslutte afhængigt af hastigheden på installationsdrevet, og det volumen OS X installeres på. Når Mavericks er færdig med at installere, genstarter Mac automatisk og går igennem den oprindelige installationsproces til OS X Mavericks. Tilmeld dig, opret bruger login, angiv Apple ID og iCloud detaljer, og du er færdig. Du starter boot direkte til en meget tom OS X-installation, som ligner oplevelsen af ​​at få en helt ny Mac.

En frisk OS X-installation er meget bar med næsten ingenting indeholdt uden for kernesystemet og grundlæggende Mac-apps (med vilje det). Derfor skal alle brugerdefinerede applikationer eller apps, du tidligere har hentet fra internettet eller App Store, downloades og installeres en gang til. For apps fra Mac App Store er det ret nemt, men for tredjepartsapps skal du få adgang til dem selvstændigt gennem udviklerne.

Hvis du holder Mac selv, vil du sandsynligvis gerne overføre dine gamle data, dokumenter, fotos og filer tilbage til Mac. Det er et godt tidspunkt at få adgang til Time Machine til selektivt at gendanne bestemte filer eller få adgang til sikkerhedskopier til netværksdrev, DropBox, CrashPlan, eksterne backupdrev, USB-flashdiske, uanset hvilken foretrukken backupmetode der er, og hvorfra dine data gemmes.

Hvis du er ny til Mavericks, gå ikke glip af disse enkle tips for at komme i gang med nogle af de fantastiske nye funktioner.