Er din Mac langsom at vågne fra søvn? Prøv denne pmset-løsning

Hvis din MacBook Pro eller MacBook Air føles langsom at vågne fra søvn efter at den har sovet i et stykke tid, kan der være en ret simpel årsag: standbytilstand. Standbytilstand gør det muligt for en Mac at have op til 30 dages standby-tid, hvilket betyder, at den kan sidde i langvarig søvntilstand, så længe før du dræner batteriet. Grundlæggende fungerer standby (og søvn) ved at dumpe alt ud af aktivt RAM i en søvnbilledfil på harddisken, og så når Mac'en vågner fra søvn, bliver søvnbilledfilen kopieret tilbage fra harddisken til RAM. Du har måske gættet det allerede, men årsagen til, at nogle Mac'er tager lang tid at vågne fra søvn, er at kopiere indholdet af søvnimage tilbage til hukommelsen, og typisk jo mere RAM du har i en Mac, jo langsommere kan processen være. Som du kan forestille dig, kan det tage et stykke tid at kopiere 8GB eller 16GB data overalt, selvom en Mac har et super hurtigt SSD-drev, læser det fra.

En slags løsning er tilgængelig for nyere MacBook Pro- og MacBook Air-modeller, og det er at ændre standbyforsinkelsen fra standardindstillingen på 70 minutter til en højere indstilling, hvilket forhindrer, at standbytilstanden bliver brugt så snart. Dette kan være en rimelig løsning for alle, der er irriteret med langsomt vågetider, som pendlere og alle, der trækker en MacBook rundt med dem hele dagen for periodisk brug. En potentiel ulempe er en lidt nedsat batterilevetid og en ledsagende reduktion i Macs potentielle standby-liv, men for de fleste Mac-brugere, der har adgang til en strømadapter mindst en gang om dagen, bør dette ikke være et problem.

Læs standardforsinkelsen til standbytilstand

Først find ud af, hvad standardlængden er ved at køre pmset-kommandoen med -g flag:

pmset -g |grep standbydelay

Du vil se noget som dette (4200 synes at være standard for MacBook Air, men dit nummer kan være anderledes):

standbydelay 4200

Det er tiden i sekunder, før Mac'en går i standby. Lav en notat om, hvad din standardindstilling er, fordi det er det, du ville bruge, hvis du skulle vende om ændringen.

Indstil standbytilstand for at vente længere

Du kan måske regne en tid, der virker bedre for dine behov, men i denne artikel vil vi gå med 12 timer, fordi hvis din Mac har sovet i 12 timer, er antagelsen, at det enten er nat, en weekend, eller du er i en periode med langsigtet rejse eller opbevaring. Derfor er 12 timer 43200 sekunder, og pmset-kommandoen ville således være som følger:

sudo pmset -a standbydelay 43200

Brug af sudo-kommandoen kræver administratorrettigheder, så indtast root-adgangskoden og tryk på retur. Ændringer skal derefter være øjeblikkelige.

Testning af forskellen og tilbageførsel til standardindstillinger

Fordi standardindstillingen er over en time alligevel, vil du ikke kunne fortælle forskellen, før den standard 70 minutters periode er bortfaldet, men når du vækker maskinen op, skal den nu ske meget hurtigere, fordi den venter til hele 12 timetid at passere, før du går i dyb søvn i standby-tilstand.

Hvis du vil gå tilbage til standardindstillingen (4200 sekunder i dette tilfælde), skal du bruge følgende kommando:

sudo pmset -a standbydelay 4200

Alt dette skal fungere på samme måde på stationære Mac'er, men for de fleste desktoppe er der ingen skade i, at du bare forlader Mac'en hele tiden i stedet og dermed aldrig går i seng eller skal tilpasse pmset-indstillinger.

Dette trick blev sendt af Barry D., som fandt det på Ewal, og selv om det primært var rettet mod Retina MacBook Pro-brugere, fandt jeg det lige så effektivt at fremskynde lange vågetider på en MacBook Air (2012) med 8 GB RAM også. De gik med en mere aggressiv 24 timer (86400 sekunder) periode, før standby aktiveres, men giver enten et forsøg på din Mac, hvis du føler at det er langsomt at vågne efter at have sovet et stykke tid, det burde hjælpe betydeligt.