MacBook Tablet-patenthenvisninger på konvertible touch-Mac'er

Tidligere på året viste et patent på en MacBook Touch of Types, at det i grunden var en MacBook med en berøringsskærm, men den idé blev senere skudt ned af Steve Jobs i Mac OS X 10.7 Lion preview-indlægsspeech, der sagde at røre ved en bærbar computer skærmen var ergonomisk akavet. Nu er der et andet patent, der synes at afhjælpe det problem, og denne gang har den en MacBook, der konverterer til en tablet ved at glide skærmen fremad over tastaturet.

Ifølge Patently Apple viste en variant af MacBook Tablet-patentet først i 2008, men det konvertible koncept er kommet tilbage i nye patenter til iOS-tastaturdetektering og en ny scrolling API. Patently påpeger Apple også, at ideen om en bærbar computer med glideskærm allerede er vedtaget af Dell i Inspiron Duo (vist nedenfor ved siden af ​​en iPad):

Skal vi se en MacBook Tablet i glidende skærm i Apples produkt fremtid? Apple undersøger klart ideen, men jeg tror, ​​at hindringen er, hvordan man gør MacBook acceptabelt tynd og let nok til en glidende berøringsskærm til at indarbejde i hardwaren og ikke føle sig besværlig. Bestemt den nyligt udgivne MacBook Air er et skridt i denne retning, men uden for 11 "-modellen tror jeg, at der stadig er noget at tabe, før det er en plausibel løsning på andre modeller.

Hvis dette konvertible MacBook til Tablet-koncept er bygget, vil det sandsynligvis være Mac OS X som standard operativsystem i standard tastaturtilstand, og derefter skifte til iOS, når den konverteres til en tablet, hvilket er en ide, som Apple udforsker som det fremgår af patent, der viser en iMac Touch kører Mac OS X med iOS som et touch layer øverst.

Du kan tjekke MacBook Tablet-patentet og tankerne om konceptet på den utroligt ressourcefulde Patently Apple. Det er et sjovt sted at se sig om efter et indblik i Apples kreativitet, selv om mange af ideerne aldrig kommer til at blive fornyet.