Fotografisk sølvgendannelse

Udvikling af enhver form for fotografisk film - 35 mm, røntgen osv. - efterlader aflejringer af sølv i fikseringsenheden under behandlingen. Hvis det hældes ned i et afløb og ned i vandsystemet, kan sølvet blive giftigt for dyrelivet og miljøet. Fotografer og teknikere til fotoudvikling skal bortskaffe brugt fixer på en miljømæssig sikker måde. En måde er at genvinde det sølv, der er deponeret i kemikalierne under behandlingen.

Sølv anvendelser i fotografering

I 1727 blev J.H. Schultze observerede, at en blanding af sølvnitrat og kridt reagerede på lys; blandingen blev mørkere, når den blev udsat for lyset. I 1824 blev de første semi-permanente billeder opnået af den franske fysiker, Nicéphore Niepce, på glas belagt med sølvsalte i bitumen. Siden da er forskellige former og typer sølv blevet brugt i fotografiske emulsioner. Dens følsomhed og reaktivitet over for lys gør den ideel til at tage billeder.

Gendannelse af sølv

Under udviklingsprocessen nedsænkes filmen eller fotopapiret i en række kemiske løsninger. De kemiske opløsninger reagerer med sølvet og skaber billederne på filmen. Under fikseringsprocessen fjernes uforarbejdet sølv fra filmen, hvilket stopper udviklingen af ​​billedet og fastgør det permanent til filmen. Sølvet, der fjernes fra filmen, binder sig til fastgørelseskemikalierne og skal fjernes, inden kemikalierne kan bortskaffes. Steder som fotoudviklingslaboratorier, hospitaler med røntgenmaskiner, fotograferingsskoler og fotografer med mørke rum genererer store mængder brugt fixer til sølvindvinding.

Hvordan sølv genvindes

For at genvinde sølv pumpes den brugte fixer gennem et patron-system, der ekstraherer sølvet fra kemikaliet. Der er to typer filmudviklende systemer: bakke (eller håndudvikling) og maskinudvikling. De to typer udviklingssystemer har forskellige metoder til sølvindvinding. I bakkesystemet pumpes fikseringsindretningen i en bukket med et patron-system. I maskinudvikling kan fixeren pumpes gennem to eller endda tre patron-systemer for at filtrere sølvet ud. Det sølv, der opsamles under genopretningsprocessen, kan genbruges og bruges i smykker, elektroniske komponenter, medicinske forsyninger og andre sølvvarer.

Værdien af ​​Silver Recovery

Sølv er et naturligt forekommende element, der findes i malm, ofte sammen med andre elementer. Sølv er et værdifuldt materiale, der er blevet brugt til valuta, smykker og til elektroniske og medicinske formål. Siden 1951 har verdens sølvforbrug imidlertid overskredet den mængde, der ekstraheres fra malm. Genbrugssølv kan genbruges i produkter, materialer og komponenter, der er lavet af sølv. Fotoudviklingslaboratorier, røntgenlaboratorier og enhver fotoudvikling, der bruger og filtrerer store mængder fixer, kan sælge det gendannede sølv til mindre overskud.

Miljøspørgsmål

Gendannelse af fotografisk sølv fra brugt fixer producerer ikke kun sølv, der kan genbruges og genbruges, det beskytter også miljøet. Ufiltreret fikseringsmiddel, der hældes ned i afløbet, kommer ind i spildevandssystemet. Under rensningsprocessen, hvor vandet filtreres og urenheder fjernes, ekstraheres sølvet og placeres sammen med andet affald fra vandet på en losseplads. Sølvaflejringerne kan derefter absorberes i jorden og gå i ferskvand, hvilket potentielt kan skade planter og vilde dyr.