Kør Classic Mac OS på en Mac Plus-emulator i enhver webbrowser

Har du nogensinde ønsket, at du kunne gå tilbage til de gode gamle dage i den sorte og hvide Mac Plus, der kører gamle versioner af Mac OS som System 7? Din drøm kan blive til virkelighed ved hjælp af enhver webbrowser på næsten enhver platform, der forestiller sig, det være sig OS X, IOS, Android, Windows eller Linux, og du får endda en hel masse klassiske Mac-apps til at lege med også. Der er ingen af ​​installationskompleksiteterne ved at køre en uofficiel emulator, fordi hele ting er bygget til at køre i en browser med PCE / macplus, bare gå til hjemmesiden og lad den laste.

Afhængigt af hvilken instans du kører får du enten en Mac Plus med System 7 og den klassiske KidPix app, eller du får en Mac Plus med en lang række gamle skole apps som BBEdit Lite, MacDraw, MacPaint, Microsoft Word, Excel, Works, Orion, PageMaker, ZTerm, Disk Copy, Desinfektionsmiddel, TeachText, ResEdit (!), StuffIt, Compact Pro, Risk, ShufflePuck Cafe og Cannon Fodder. Vælg din sjov:

  • Mac Plus med spil og apps - nok den mere nostalgiske af de to
  • Mac Plus med Kid Pix - det har freakin 'KidPix, skal jeg sige mere?

Den klassiske Mac OS-oplevelse er færdig, du kan åbne mapper, justere kontrolpaneler, oprette og gemme filer, redigere ting med ResEdit eller spille Shufflepuck Cafe:

KidPix er også helt brugbar, frimærker og alle, så de af en vis aldersgruppe kan få tegning og lade ud som om vi alle er i 4. klasse igen:

Som nævnt fungerer det faktisk på næsten enhver platform, der kan tænkes. Det er faktisk ret hurtigt på enhver moderne Mac eller pc i en halv anstændig webbrowser, men du kan endda køre Mac Plus-emulatoren på en iPhone eller iPad i Safari eller Chrome. Her kører den på en iPhone, komplet med et dårligt Instagram-filter for at fremhæve retrofaktoren:

Fordi det hele er indeholdt i browseren, kræver det ikke den gamle jailbreak emulator metode. Ikke overraskende kører Mac Plus emu lidt langsommere i iOS, og du skal være ret præcis med dine knapper til at åbne mapper og apps, hvilken slags gør det mere en nyhed end en brugbar emulator.

Hvis dette lyder ligner linux i en browser ting vi dækket et stykke tid tilbage, ville du have ret, det er den samme grundlæggende idé. Der er endda en webbaseret Atari ST-emulator og IBM PC 5150 med DOS til dem, der virkelig ønsker at gå ned på retro-ruten. Er noget af dette nyttigt? Nej, ikke rigtig, men det er sjovt, og i det mindste er det ikke en toiletpapirdispenser.