Indstil relationer til kontaktpersoner med Siri for at forbedre kommandoer til naturlige sprog

At definere vigtige relationer til nogle af dine kontakter er en fantastisk måde at forbedre Siri's forståelse på, og også at udvide den personlige assistents generelle brugbarhed. Tag dig tid til at indstille nogle relationer, for det andet end at gøre tingene mere praktiske gør det muligt for dig at forenkle mange kommandoer i høj grad ved at lade dig springe navne helt og bare bruge naturlige forholdsdialogdialoger, når du interagerer med Siri. Hvor mange af os vil naturligvis sige din mors eller fedres fulde navn, når de diskuteres i en vis sammenhæng? De fleste siger bare "mor" eller "far", og det er netop det naturlige sprog, der virker sammen med Siri, når et kontaktforhold er blevet sat.

Definer relationer med Siri

Indstilling af relationer er simpelt:

  • Indkald Siri og så sig: [Kontaktnavn] er min [Forhold]

Gør dette individuelt for hver kontakt, du vil definere. Brødre, søstre, mødre, dads, fætre, kærester, kærester, ægtemænd, hustruer, næsten alle standardforhold er mulige. For nogle eksempler på hvordan man bruger dette og de typer af relationer, der kan identificeres (og nej det er tydeligvis ikke sandt):

  • "Kate Upton er min kæreste"
  • "Cindy Crawford er min tante"
  • "Bob Barker er min bedstefar"

Siri vil derefter bede dig om at bekræfte forholdet til den pågældende kontaktperson.

Disse relationer er sat på begge, at personer kontakter notering, og i din egen kontakt for at vise forholdet. Hvis du senere vil redigere dem, kan du enten bruge Siri til at ændre et forhold som "Dengang er nu min tidligere kone" eller redigere dem manuelt i appen Contacts.

Brug af relationsbaserede kommandoer

Når du har defineret forhold, kan du nu bruge dem som naturlige sprogkommandoer, der ikke længere kræver personens fulde navn:

  • " Ring mor "
  • " Fortæl fars glade fødselsdag "
  • " Send en tekst til min bror, siger jeg kører sent"
  • " Email min søster om frokost på fredag "
  • " Husk min kone at fodre hundene"
  • " Fortæl min ex-kæreste at holde op med at ringe eller jeg vil blokere dig "

Siri gentager forholdet til dig og inkluderer personens navn, hvor det giver mening at hjælpe dig med at være sikker på, at interaktionen er med den rette person.

Definere og bruge relationer kan også være en stor forbedring for Siri for navne, der er konsekvent vanskelige for at forstå eller svært for dig at udtale, selv efter at du har defineret fonetisk udtale for personer i din adressebog.

Den anden side af dette er, at øget forståelse gør Siri smartere, eller i det mindste synes klogere, da assistenten nu kan drage konklusioner om hvem der er hvem i din adressebog. Disse forhold vil sandsynligvis betyde mere og mere, da Siri udvikler nye funktioner med hver revision af iOS, og snart vil vi sandsynligvis have mulighed for at målrette kontakter af forholdsgrupper, som Siri kan udlede sig selv som familie, venner, kollegaer, osv. uden at skulle indstille disse grupper manuelt. Denne form for forståelse er muligvis ikke på plads endnu, men i betragtning af den hurtige udvikling i AI og naturlig sprogforståelse er det nødt til at komme ned ad vejen, så tag en start og sæt disse relationer til kontakter nu, det er nyttigt nu og vil kun blive mere.