Forskellen mellem GPRS og EGPRS

Driftsforskellen mellem GPRS og EGPRS er, at EGPRS, også kaldet EDGE, er en nyere udvikling og udvidelse af GPRS-teknologi, der tilbyder meget hurtigere pakkedataoverførselshastigheder. Dette fører til en samlet bedre mobildataoplevelse.

GPRS

GPRS står for General Packet Radio Service og er den ældste metode til dataoverførsel, der anvendes på alle moderne mobiltelefoner. GPRS fungerer ved at opdele data i pakker, der sendes over luften mellem din GPRS-kompatible telefon og din operatør. GPRS tilbyder teoretiske dataoverførselshastigheder på op til 115 kbps, selvom den virkelige hastighed typisk er meget langsommere.

EGPRS / KANT

EGPRS står for Enhanced General Packet Radio Service og betegner GPRS-netværk, der fungerer ved hjælp af den nyere EDGE-standard (Enhanced Data for Global Evolution). EDGE fungerer ved at overføre datapakker under et større antal veje samtidigt for hurtigere datahastigheder. EDGE-hastigheder kan nå 236 kbps, selvom virkelige hastigheder normalt er lavere.

Nyere teknologier

Både GPRS og EDGE er blevet bedst i hastighed af nyere 3G- og 4G-teknologier som UMTS, HSDPA og WiMAX. Stadig vender nyere 3G-enheder ofte tilbage til 2,5G (GPRS og EDGE) dataoverførselsmetoder i områder, hvor hurtigere datahastighed ikke er tilgængelig.