Tyve trin til at hjælpe med at diagnosticere og rette systemproblemer

Mac ejerskab er stort set problemfrit, men før eller senere vil du sandsynligvis komme ind i en slags problem med din system ydeevne. MacOSXHints.com er en af ​​de bedste websteder derude til tips og nyttige oplysninger til Mac, og selvom denne artikel er dateret (næsten tre år nu!), Er den lige så nyttig som nogensinde. Så hvis du har problemer med din Mac eller Mac OS X, gå over denne store liste og prøv de beskrevne fejlfindingsmetoder, du kan bare rette problemet selv!

20 Fejlfinding Trin til OS X: ved MacOSXHints.com Så din OS X Mac virker ikke helt rigtigt. Hvad skulle du gøre? Her er en liste over 20 grundlæggende trin til at prøve. FØRSTEHJÆLP
01 Genstart
02 Check / fix filsystemet
03 Sørg for, at du ikke løber tør for ledig plads på systemvolumenet
04 Reparations tilladelser
05 Opret en ny brugerkonto, og se om problemet fortsætter der
06 Ryd system og bruger caches
07 Deaktiver Application Enhancer, hvis du kører det
08 Idrifttagning i SafeBoot-tilstand, og se om problemet fortsætter der
09 Nulstil system firmware
10 Træk alle USB-, Firewire-enheder ud, undtagen Apple-mus

MERE ALMINDELIG FEJLFINDING 11 Genanvend den seneste combo opdaterer
12 Kør Apple-hardware-diagnosticerings-cd'en
13 Kontroller harddisken for dårlige blokke
14 Tag ud 3rd party RAM
15 Træk PC-kort fra tredjepart ud
16 Nulstil PMU
17 Arkiver og geninstaller operativsystemet
18 Geninstaller systemet fra bunden
19 Send maskinen tilbage til Apple
20 Yderligere noter

Læs resten af ​​hinten for mere detaljer om hvert af disse trin ...

FØRSTEHJÆLP

01 Genstart
Hvis en genstart hærder problemet, og problemet ikke vises igen, udføres dit fejlfindingsarbejde. Tillykke dig med en hård opgave godt udført.
02 Check / fix filsystemet
Der er mange forskellige måder at gøre dette på. Du kan starte OS X Installation CD'en ud, køre Diskværktøj og vælge Reparer disk. Hvis du ikke har adgang til cd'en, kan du også køre UNIX-kommandoen fsck fra Terminal i Single User Mode. Den specifikke rækkefølge af, hvordan du gør det, varierer afhængigt af hvilken version af OS X du kører. Gå til Apple Support for specifikke indstillinger.

Diskværktøj vil rapportere om, hvorvidt der var nogen problemer, og om det kunne løse eventuelle problemer eller ej. Hvis det ikke er muligt at løse et problem, skal du have et tredjepartsprogram, eller reformat disken, før du foretager en anden fejlfinding. BEMÆRK: Omformatering af disken vil slette den, så en tredjepartsværktøj er normalt en bedre ide.

Du kan også bruge en tredjepartsfunktion som DiskWarrior eller Norton Disk Doctor Disse tredjeparts hjælpeprogrammer kan løse nogle slags fejl, som de gratis Apple-værktøjer ikke kan. (Men installer aldrig Norton-komponenterne på harddisken - Kør bare værktøjerne ved at starte Norton-cd'en.)

Hvis der var fejl, der skulle løses, og din software rapporterer, at de blev alle rettet, har du muligvis løst dit større problem.

03 Sørg for, at du ikke løber tør for ledig plads på systemvolumenet
Når systemet kører ud af hukommelsen, skal det skrive swapfiles til din harddisk. Hvis din harddisk allerede er næsten fuld, så vil systemet falde i ubrugbarhed. Hold faner på, hvor meget ledig plads du har på din opstartsdisk ved at få oplysninger om den disk i Finder. Alternativt kan du bruge den fremragende freeware DiskSpace applikation, som vil give dig en visning af ledig plads på din menulinje.

Du skal have mindst * 500 MB til 1 GB ledig plads til enhver tid. Realistisk ville du have mere end det, især hvis du planlægger at brænde cd / dvd'er. Husk at selvom du har mere ledig plads end dette, når du først startede, kan swapfiles hurtigt spise op diskplads - 2 GB eller mere af swapfiles er ikke uhørt. Så det er en god idé at have mindst 3 GB ledig plads umiddelbart efter opstart.

For at rette op: Skal unødvendige filer og programmer slukke for dit systemvolumen for at frigøre plads. Og forsøg at oprette færre swapfiles ved at tilføje mere RAM eller køre færre applikationer samtidigt. Genstart vil midlertidigt slippe af med alle swapfiles, men de kommer tilbage.

04 Reparations tilladelser
Kør dette i Disk Utility i dit normale login. Åbn Diskværktøj i mappen Programmer / Hjælpeprogrammer. Vælg opstartsdrevet (sandsynligvis "Macintosh HD"), klik på fanen Førstehjælp og klik på knappen Reparer tilladelser. Se om dette helbreder problemet.

05 Opret en ny brugerkonto, og se om problemet fortsætter der
Du gør dette ved at oprette en ny bruger på fanen Konti i Systemindstillinger, logge ud af din hovedkonto og logge ind på den nye konto. Hvis dette gør problemet væk, betyder det, at årsagen er i din brugerkonto.

Selvom det er godt, at vi ved ca. hvor problemet er, er der desværre mange ting i brugerkontoen at vælge imellem. Og nu skal du lave en seriøs fejlfinding. Ofte vil dette være en præferencefil i ~ / Bibliotek / Indstillinger /. Hvis du kan finde den eneste dårlige fil, er du færdig. Hvis du ikke har nogen idé om, hvad der foregår, kan du prøve den besværlige proces med at holde den nye konto, du har lavet, og overføre filerne en efter en, indtil du finder den der var problemet. Endnu lettere er at spørge en ekspert, hvis det er et ofte set problem, først at lade dem vide, at det var et problem i din brugerkonto.

06 Ryd system og bruger caches
Brug et tredjeparts værktøj som Cocktail eller Jaguar / Panther Cache Cleaner til dybtrensning af alle caches. Reboot. Se om dette helbreder problemet.

07 Deaktiver Application Enhancer, hvis du kører det
Haxies fra Unsanity. De er gode, og de er ret godt programmerede, men de hakker systemet på ikke-standardiserede måder. Unsanity hævder, at APE vil blive deaktiveret ved at holde skiftetasten nede mens du logger ind. Men hvis du vil være ultrasikker over det, skal du downloade APE-installationsprogrammet fra Unsanity og bruge indstillingen "uninstaller" til at fjerne alle spor.

08 Idrifttagning i SafeBoot-tilstand, og se om problemet fortsætter der
Du gør dette ved at holde nede skift nøglen under opstart. Hvis dette får problemet til at forsvinde, er det et problem med Extensions eller StartupItems. Og højst sandsynligt ville de være 3. part Extensions eller StartupItems. De fleste af dem holdes i / Bibliotek / Udvidelser / og / Bibliotek / StartupItem /. Flyt disse genstande til skrivebordet, og se om du kan isolere, hvilken der forårsagede problemerne. Der er også nogle tredjepartsudvidelser, der er * irriterende * installeret i / System / Library / Extension /, men du skal være meget meget forsigtig med at mukke rundt derinde, da næsten alle disse udvidelser leveres af Apple, og din maskine vil ikke funktion uden dem. Brug sund fornuft, og spørg eksperterne.

09 Nulstil firmware
Nulstilling af din firmware vil nulstille alle firmwareindstillinger tilbage til fabriksindstillingerne. Ting som boot rom, strømstyring osv. Findes i firmwaren. For at gøre dette skal du holde følgende knapper på tastaturet ved opstart: cmd + opt + O + F. Når du er i åben firmware, skriv disse kommandoer:

 reset-nvram (hit return) reset-all (tryk igen, skal systemet genstarte) 

10 Træk alle USB-, Firewire-enheder ud, undtagen Apple-mus
Genstart med alt frakoblet. Hvis dette gør problemet væk, har du en dårlig ekstern enhed, et dårligt kabel eller en dårlig port på din computer. Prøv at isolere, hvilken den er. Vær særlig forsigtig med USB-hubs.

MERE ALMINDELIG FEJLFINDING

11 Genanvend den seneste combo opdaterer
Hent den seneste OS X opdaterer fra Apple. Disse opdateringer kommer i 2 varianter, en opdaterer, som kun opdaterer den næste seneste version af operativsystemet, og en kombinationsopdatering, som opdaterer alle versioner siden den sidste betalte opdatering. Du vil have kombinationsopdateringen. Det vil blive mærket som combo updater, og det vil være meget større end de normale opdateringer - omkring 80 MB på dette tidspunkt. Find opdateringen på Anvend opdateringsprogrammet, selvom dit versionsnummer er allerede opdateret. Se om dette helbreder problemet.

12 Kør Apple-hardware-diagnosticerings-cd'en
Start CD'en ved at genstarte, mens C-tasten holdes nede på tastaturet. Se om du får nyttige oplysninger.

13 Kontroller harddisken for dårlige blokke
En måde at gøre dette på er at forsøge at initialisere dit drev ved hjælp af Drive Setup fra OS X Installation disken. Desværre vil dette slette alle dine data, så sikkerhedskopier først, hvis det er den rute, du går. Hvis initialiseringen fejler, er din disk værdiløs affald og skal udskiftes.

Du kan bruge TechTool Deluxe CD'en, der fulgte med Apple Protection Plan, til at kontrollere, om der er dårlige blokke. Norton Disk Doctor vil også give dig mulighed for at teste for dårlige blokke uden at slette din disk ved hjælp af funktionen Check Media. Andre tredjeparts diskværktøjer kan også tillade dette. Høre ulige lyde, der kommer fra dit drev, er et tip-off, der kan være dit problem.

14 Tag ud 3rd party RAM
Se om dette helbreder problemet.

15 Træk PC-kort fra tredjepart ud
Hvis dette løser problemet, skal du udskifte kortene en efter et, indtil du identificerer det problematiske kort. Kontakt producenten for at se om opdaterede drivere er tilgængelige.

16 Nulstil PMU
PMU's (Power Management Unit) placering, og hvordan du nulstiller det, varierer efter maskin. Gå til Apple Support for at finde ud af, hvordan du gør det til din maskine. Se om dette helbreder problemet. Normalt vil dette løse problemer, når dit system ikke tændes.

Sørg for, at du kun holder PMU knappen nede i et sekund. Hold det IKKE i længere tid, og tryk IKKE på det mere end én gang. Hvis du gør det, kan det resultere i at ødelægge PMU'en selv.

17 Arkiver og installer OS X
Dette vil arkivere bruger / netværksindstillinger og erstatte din nuværende systemmappe med en ny. Boot ud af din OS X cd og kør gennem installationen som normalt. Når du kommer til skærmen, hvor du vælger hvilken harddisk, du vil sætte OS på, skal der være en valgknapp under harddisken. Vælg det og vælg derefter arkivet og geninstaller knappen. Så fortsæt gennem installationen som normalt. Dette kan eller måske ikke løse dit problem, og det kan spare tid på at kopiere back-ups igen, nulstille brugerindstillinger og geninstallere programmer.

18 Geninstaller systemet fra bunden
Dette trin er irriterende og tidskrævende, og derfor har vi gemt det for andet til sidste. Det kræver at slette harddisken, så du skal enten sikkerhedskopiere eller tabe alle dine data. Apples instruktioner til at gøre dette findes her.

19 Send maskinen tilbage til Apple
Dette trin er meget irriterende, meget tidskrævende, og hvis maskinen er ude af garantien, kan det være meget meget dyrt. Så prøv først et par af de andre trin. Ring til Apple Support for at arrangere en afhentning eller find en Apple Authorized Service Provider ved at klikke her (for USA; denne artikel forklarer hvad du skal gøre i andre lande.

----

20 Yderligere noter

Afinstaller Norton Products, hvis du har installeret dem
Norton Utilities, Anti-Virus og SystemWorks er farlige for helbredet af dit OS X-system, når det installeres. Det er helt sikkert at køre Norton Utilities startet af et cd- eller OS 9-volumen, men du bør overveje at overføre dem, hvis du har installeret dem på dit OS X-volumen. De er problemer.

På nuværende tidspunkt er anti-virusværktøjer ubrugelige på OS X. Der er ingen kendte systembrede vira på OS X. Der er faktisk vira, der kan forurene dokumenter i Microsoft Office X, men der er præferencer i disse applikationer for at beskytte mod det her.

Tjek dine fejllogfiler
Tjek dine systemlogfiler for at se, om der er noget, der er relevant for dit problem, der er angivet der. For at gøre det skal du blot gå til applemenuen og vælge om denne computer. Et vindue vil dukke op og vise nogle grundlæggende oplysninger om din computer. Klik på mere info knappen nederst i vinduet. Dette vil medbringe Apple System Profiler (ASP). Den sidste fane længst til højre for ASP'en bliver labled "Logs ? klik på det og vælg derefter konsol. Det bør liste fejlmeddelelser relateret til hver applikation, du har problemer med.

Start dit system i verbose mode
Start computeren i verbose mode, hold nede cmd + V ved opstart. Du vil se en flok tekst rulle ned på skærmen, da alt starter. Kig efter noget, der giver en fejlmeddelelse og optag den. Prøv at gøre google-søgninger, eller søg fora for at se, om problemet allerede er blevet diskuteret, og en kendt løsning er blevet etableret. Mange gange kan du finde rettelser på disse fora, de er et godt værktøj.

ESD-sikkerhed er vigtig, når du arbejder inde i din computer
Du vil ikke skade nogen komponent, når du fjerner den. Se den vejledning, der fulgte med din computer, eller Apple Support på internettet.

Acknowlegments
Denne liste blev raffineret med mange folks bidrag på MacOSXHints Forums. Du kan se deres bidrag i denne tråd; særlig tak til tlarkin for hans dedikerede arbejde.

Kilde: MacOSXHints.com