Typer af e-mail-servere

E-mail er en af ​​de bedst kendte og mest anvendte tjenester på Internettet. Det giver brugerne mulighed for at sende tekstbeskeder, filer, billeder, musik, videoer og andre medier til alle andre, der har en e-mail-adresse - uanset hvor de er placeret i verden. E-mail er normalt en samlet funktion med mange internetudbydere eller webhosting-domæner. Vælg mellem mange gratis e-mail-udbydere, som alle bruger forskellige typer e-mail-servere.

Web-baseret e-mail

Dette kan være den type e-mail, som de fleste brugere kender. Mange gratis e-mail-udbydere er vært for deres servere som webbaseret e-mail. Dette giver brugerne mulighed for at logge ind på e-mail-serveren ved hjælp af en internetbrowser til at sende og modtage deres mail. Det er nyttigt for folk på farten, da de kan kontrollere deres e-mail, hvor som helst de har adgang til Internettet.

POP3-e-mail-servere

Post Office Protocol 3 (POP3) er en anden almindelig type e-mail-server, der ofte bruges af internetudbydere, der giver brugerne e-mail-konti sammen med internettjeneste. POP3-servere gemmer indgående e-mail-beskeder på en ekstern server, indtil en bruger åbner en e-mail-klientsoftware for at kontrollere hendes mail. Beskederne hentes fra serveren, overføres til brugerens computer og slettes fra serveren for at give plads til flere indgående beskeder.

IMAP-e-mail-servere

Internet Message Access Protocol (IMAP) er en alternativ til POP3-mailserveren, der ofte bruges af e-mail-konti til virksomheder. Fordelen ved IMAP er, at det giver brugerne mulighed for at få vist, slette og organisere e-mails, før de overfører dem fra e-mailserveren til deres computere. IMAP-serveren efterlader kopier af e-mailen på serveren, indtil brugeren beslutter, at det er på tide at slette dem.

SMTP-e-mail-servere

Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) -servere fungerer normalt sammen med andre mailservere som POP3 eller IMAP. Denne server håndterer den e-mail, som brugerne sender ud fra e-mail-klienter.