Hvad er et hierarkisk websted?

For ethvert websted, du bygger, er en af ​​de vigtigste designbeslutninger, hvordan du organiserer indholdet. I en hierarkisk model begynder besøgende på webstedet på en central startside og klikker derefter på sider, der gradvis er mere specifikke.

Opret en naturlig strøm fra generisk til specifik

For at forstå den hierarkiske model skal du tænke på et nyhedswebsted. Læsere starter på hjemmesiden. Derfra klikker de igennem til det afsnit, de ønsker, såsom sport eller redaktionelle. Disse sektionssider udgør det andet lag i hierarkiet. På sektionssiden - lad os sige, at det er sportssiden - kan læsere fortsætte til underafsnit for en bestemt sport såsom baseball. Derfra klikker læserne igennem til nyhedshistorierne. Hvert lag flyder intuitivt fra det ene over det - fra det generiske til det specifikke.

Lav hierarkisk navigation hurtig og smertefri

Når du designer menuen til webstedsnavigation på et hierarkisk websted, skal du minimere antallet af museklik. Ved hjælp af eksemplet på nyhedswebstedet skal en læser i trafiksektionen være i stand til at navigere direkte til forretningssektionen uden først at stoppe på hjemmesiden. Du har ikke brug for en navigationsmenu, der linker hver side på dit websted til hver anden side, men du skal have links til alle siderne i de første to eller tre lag i hierarkiet.