Hvad er Anti Hacking?

I forbindelse med computersikkerhed henviser hacking til at bryde ind i computersystemer for at stjæle data eller forstyrre systemet på en eller anden måde. "Anti-hacking" er en generel betegnelse for beskyttelse af computersystemer mod indtrængen af ​​uautoriserede personer eller grupper. Det kan omfatte software- og hardware-firewalls, anti-malware-softwareværktøjer og god sikkerhedspraksis. Sidstnævnte inkluderer at holde adgangskoder sikre, sikre trådløse netværk og bruge kryptering til følsomme data.

Trusler fra hacking

Mest hacking udføres nu automatisk ved hjælp af ondsindet software. Netværk af kaprede computere, kaldet "botnets", bruges til at udføre et stort antal angreb for at stjæle personlige oplysninger til identitetstyveri og bedrageri. Målrettet hacking kan være en bekymring for større virksomheder. For eksempel kan virksomheder, der er involveret i forskning og udvikling, blive hacket med henblik på industriel spionage.

Firewalls til hardware og software

En firewall er designet til at forhindre spredning af destruktive agenter ved at filtrere netværkstransmissioner. Firewalls består af hardware eller software-enheder, der kan tillade eller nægte transmissioner baseret på et foruddefineret sæt kriterier. Operativsystemer leveres muligvis med en softwarefirewall. Routere bruges til at videregive data mellem en computer og internettet eller mellem netværk, og disse indeholder ofte beskyttende hardwarekomponenter.

Anti-malware-hjælpeprogrammer

Malware, hvilket betyder skadelig software, bruges til at få uautoriseret adgang til og kontrol med et computersystem. Malware kan overføres via e-mail, ved at surfe på nettet eller via en inficeret lagerenhed. Windows-pc'er er især sårbare over for malware, men Mac'er er i stigende grad et mål. Korrekt anvendt, anti-virus og anti-trojan software kan forhindre infektion i at forekomme, opdage malware, der allerede er til stede, og fjerne infektioner. Operativsystemleverandører frigiver regelmæssigt sikkerhedsopdateringer, så sørg også for at disse holdes ajour.

Adgangskodebeskyttelse

Stærke adgangskoder er mindst otte og helst 12 tegn lange og består ikke kun af bogstaver og tal, men symboler og tegnsætningstegn. Den stærkeste adgangskode hjælper ikke, hvis den gives væk. Imidlertid kan hackere bruge taktik kaldet social engineering for at overtale andre til at opgive deres adgangskoder. Phishing beskriver brugen af ​​e-mail til at sikre adgangskoder ved at udgøre sig som en betroet organisation. Hackere kan også ringe til personer med sikkerhedsadgang, måske udgøre sig som en forvirret bruger eller vred CEO, der kræver at få identiteter og adgangskoder, så de kan logge på en følsom konto. Bevidsthed om social engineering er et afgørende anti-hackingsværktøj.

Datakryptering

Kryptering er et middel til at skjule data, omdanne dem til uforståelig kode ved hjælp af en matematisk algoritme. Krypterede data kan kun læses af nogen med den rigtige krypteringsnøgle. Hvis følsomme data lagres eller transmitteres ukrypteret, kan de læses af en hacker. Krypteringssoftware kan gøre dette meget vanskeligere - alt i alt umuligt, i nogle tilfælde. Ud over at være en nyttig anti-hacking-foranstaltning kan kryptering også beskytte data, hvis en mobilenhed eller lagerenhed, der indeholder data, skulle gå tabt.

E-mail-sikkerhed

E-mail kan bruges til at sikre adgangskoder ved bedrag, og også til at sprede malware, der kompromitterer sikkerheden. Mange vira, orme og trojanere spredes via vedhæftede filer via e-mail. I nogle tilfælde er det kun nødvendigt at åbne eller forhåndsvise en e-mail for at blive inficeret. God praksis inkluderer aldrig at åbne vedhæftede filer, medmindre du ved hvad de er, aldrig åbne åbenlyse spam-e-mails og slukke for dit e-mail-programs forhåndsvisning.

Datatransmissionssikkerhed

Hver gang data overføres fra en enhed eller et netværk til en anden, er de sårbare over for hacking. Følsomme data skal krypteres for at forhindre dette. Trådløse netværk skal altid sikres ved hjælp af opdaterede sikkerhedsprotokoller, da hackere let kan få adgang til usikrede eller svagt sikrede netværk. Husk, at mobile enheder også er sårbare over for hacking og beskytter disse, krypterer følsomme data, hvor det er relevant, installerer alle anbefalede sikkerhedsopgraderinger og scanner regelmæssigt efter malware.