Hvad er CPU-brug på en computer?

Computere udfører et utal af komplekse operationer. For at kunne køre disse operationer skal pc'er behandle enorme mængder information. Dette opnås med et afgørende stykke hardware: CPU'en.

Definition

En CPU eller centralbehandlingsenhed er en chip, der er fastgjort til computerens bundkort designet til at overføre og behandle data.

Fungere

Computere bruger CPU'er til at udføre programinstruktioner og styre driften af ​​alle andre hardwareenheder. CPU'er udfører denne opgave ved at behandle data, modtage datainput og levere dataoutput.

Behandle

Når et program eller andet stykke data kaldes op, trækker CPU'en det fra RAM, tilfældig adgangshukommelse eller ROM, kun læs hukommelse, afhængigt af hvor dataene er gemt. CPU'en læser dataene og bestemmer instruktioner om, hvordan de skal behandles ved hjælp af dens ALU, den aritmetiske / logiske enhed. ALU er et højhastighedskredsløb, der giver CPU'en mulighed for at udføre komplicerede matematiske beregninger. CPU'en sender derefter dataene tilbage til hukommelseslageret. CPU'en styrer også data gennem systembussen eller den primære sti mellem CPU'en og hukommelsen, når den behandles og derefter sendes til sin destination.