Kan du oplade iPhone hurtigere med AirPlane-tilstand?
Hvis du følger den generelle tech verden gennem stort set ethvert medium, det være sig Twitter, Pinterest eller blogs, har du måske set et ret dristigt batteriladningsbehov, der vinder popularitet i det seneste, normalt noget i overensstemmelse med: "oplad din iPhone dobbelt så hurtigt bare ved at skifte det til AirPlane Mode! "Teorien bag denne påstand er at bytte AirPlane Mode på, deaktiverer alle kommunikationsradioer og trådløse sendere i enheden til at foretage og modtage opkald, bruge celle- og wi-fi-data eller få adgang til GPS-funktionen. Det lyder godt, måske endda fornuftigt, da disse ting kan tømme batteriet, plus at skifte flytilstand på er super let, men virker det faktisk?
Du finder masser af iPhone- og Android-brugere, som absolut sværger ved hurtig opladning af AirPlane Mode-tricket, men vores egne tests var meget mindre overbevisende. Faktisk kan vi faktisk ikke mærke en forskel i opladningstiden fra forskellige punkter i et drænet batteri efter at have skiftet mellem de to opladningsmuligheder (fly på og fly som normalt) over flere afgifter. Hvis der er en fremskyndet opladningshastighed, der tilbydes via AirPlane Mode, er det nok ganske minimal, måske et sted mellem 3-10 minutter for en iPhone 5, 5s eller 5c. Det er ganske vist ikke nogen videnskabelig observation på nogen måde (vil nogen gerne sidde stille og se to iPhones opladning side om side i 3 timer tre forskellige tidspunkter? Sandsynligvis ikke, lad os vide om du gør det), men formodentlig hvis kravet om at opkræve "dobbelt så hurtigt" var faktisk sandt, du ville helt sikkert observere en forskel næsten umiddelbart.
I betragtning af de dristige påstande og udbredt karakter af den magiske AirPlane-opladningsanbefaling, gravede vi lidt dybere, og forsøgte at finde nogle tekniske detaljer, måske den bedste af dem kom fra en kommentator på Lifehacker, der citerede iPhone-strømforbruget og opladningsraten og oplader sig selv, kalder enhver potentiel fordel "marginale" i bedste fald, måske omkring 2%:
"Hmm, fordelen er marginal, i bedste fald. I betragtning af iPhone5s 1.440 mAh batterikapacitet og angivet 225 timers standbytid er stødt strømforbrug 6, 4 mA. Factoring i inefficiencies, lad os runde det op til 10 mA. Hvis du bruger den medfølgende oplader til at oplade ved 500 mA, taler du om at få tilbage kun 2% af denne gebyrrente. Selvom du slukker telefonen, er forbedringen sandsynligvis mere psykologisk end praktisk. Så med andre ord, er du velkommen til at holde dig i telefonen mens du oplader. Nu spiller en high-CPU-demand-spil på maks. Skærmens lysstyrke, det er en lidt anden sag. Hvis strømforbruget går op til at sige 100 mA eller mere, kan du faktisk mærke en forlængelse af opladningstiden under de intensive forhold. "
Er der aktiveret AirPlane-tilstand, der er værd at opnå en 2% hurtigere opladningstid i løbet af et par timer, mens du mangler tekst, telefonopkald, data, e-mails og hvad du ellers bruger din telefon til? Du kan selv bestemme det.
Så mens vi ikke er overbeviste om det, vil det gøre meget af, hvor lang tid det tager at oplade din iPhone, hvis du gør det regelmæssigt og har nogle data for at sikkerhedskopiere det, så lad os vide dine egne resultater.
Af den måde, hvis du faktisk ønsker at oplade din iPhone hurtigst muligt, er det bedste, du kan gøre, at sætte det i en stikkontakt og ikke bruge telefonen, mens den oplades. Hvis du bruger den kraftige baggrundsbelyste skærm og bruger kraftig dataforbrug, bruger du faktisk strøm, så ved ikke at bruge enten du kan fremskynde processen en smule. Fra en 0% opladning vil iPhone normalt være tilbage til 100% på omkring 3 timer eller mindre.
Bortset fra det er det normalt bedst at fokusere på at bevare batteriet ved at slukke for unødvendig baggrundsaktivitet, ubrugte placeringstjenester og forskellige øjen-candy-funktioner. Det virker.