Sådan fejlfindes Comcast-telefon

Selvom Comcast mest er kendt for sin kabel- og internettjeneste, leverer virksomheden også telefonservice. Mens du bruger Comcast-telefontjeneste, kan du bruge enhver fasttelefon, lige fra trådede telefoner til trådløse håndsæt. Du kan dog støde på nogle problemer på et eller andet tidspunkt, mens du bruger din Comcast-telefontjeneste, i hvilket tilfælde det er vigtigt at foretage fejlfinding af eventuelle problemer, du måtte have.

Trin 1

Kontroller telefonlinjeforbindelsen, der kører fra telefonen til telefonporten. Sørg for, at kablet er isat korrekt i begge områder.

Trin 2

Kontroller batteriopladningen, hvis du bruger en trådløs telefon. Når telefonen har været væk fra docken i længere tid, er batteriopladningen svag. Det er bedst at lade telefonen være på docken; på denne måde forbliver din telefon altid opladet.

Trin 3

Fjern din nuværende telefon fra Comcast-fastnet og tilslut en anden telefon til den. Telefonen er måske lige død, i hvilket tilfælde en erstatningstelefon er den eneste måde, du kan vende tilbage til at bruge din telefontjeneste.

Trin 4

Kontakt Comcast med din mobiltelefon, hvis din fastnettjeneste slet ikke fungerer, især efter en storm. Det er muligt, at en linje over eller under jorden er ramt og er beskadiget. Comcast kommer ud og retter dette problem uden beregning for dig.

Betal dine regninger til tiden. Hvis du har gået glip af en betaling i flere uger, kan du få din service afbrudt. Den eneste måde at få det genoprettet er at betale regningen fuldt ud.