Sådan blandes og redigeres fotos

Hvis du vil få to separate fotografier til at se ud som om de er en del af et fotografi, skal du blande de to sammen med et fotoredigeringsprogram. Blanding af fotos giver dig mulighed for at oprette værker af digital kunst eller bare for at forbedre et fotografi med et andet. Du behøver ikke engang at købe et dyrt billedredigeringsprogram, da der er gratis programmer til download, der har det, du har brug for, for at blande fotos effektivt.

Åbn et avanceret fotoredigeringsprogram på din computer, der har de funktioner, du har brug for, for at blande fotografier, som GIMP (http://www.gimp.org), Paint.NET (http://www.getpaint.net) eller Photo Scape (http://www.photoscape.org). Åbn de to eller flere fotos i det program, som du gerne vil flette sammen.

Klik på det foto, du vil placere over det første foto, og gå til "Rediger", "Kopier". Hvis du kun vil flette en del af billedet med det andet foto, skal du vælge værktøjet "Lasso" eller "Magic Wand" og klikke på området for billedet for at vælge det. Du kan også bruge værktøjet "Rektangulært valg", hvis det område, du vil vælge, har 90 graders vinkler.

Gå til billedet, det andet foto, og klik på "Rediger" og derefter "Indsæt som nyt lag" eller "Indsæt som valg". Indsætning som et nyt lag vil centrere billedet over det andet, og ved at indsætte som et valg kan du flytte området rundt til et andet sted.

Klik på "Lag" og derefter "Egenskaber" i topmenuen. Vælg en blandingstilstand og en uigennemsigtighed (jo højere antal på skalaen, jo mere uigennemsigtig er laget), og se på forhåndsvisning af billedet for at se, om det er det, du vil have. Klik på "OK". Hvis du har indsat et valg, skal du vælge "Viskelæder" -værktøjet og indstille opaciteten til et lavt tal, som "10" og klikke på kanterne for at få dem til at blande sig ind i billedet bag det.

Klik frem og tilbage mellem lagene, og rediger niveauerne for lysstyrke, kontrast og farve for at få fotos til at matche og se ud som om blandingen faktisk er et billede i stedet for at to billeder flettes sammen. Gem dit nye blandede foto, når du er tilfreds med det.