Hvornår blev konferencesamtaler opfundet?

Konferenceopkald blev opfundet af Bell Labs i 1956 og introduceret til offentligheden af ​​American Telephone and Telegraph (AT&T) på verdensudstillingen i New York i 1964. Kaldet Picturephone, denne opfindelse inviterede de besøgende til at tale med personer tusindvis af kilometer væk i Disneyland i Anaheim, Californien.

Historisk sammenhæng

Bell Labs udviklede først en rå version af konceptet i 1956. Dette var en tour-force i betragtning af at Internettet ikke eksisterede, og digital kommunikation stadig var inden for fantasiens område. Computere på størrelse med et rum var førende i udviklingen.

Opfindelse

Piktelefonen indeholdt en lille skærm tilsluttet telefonen. Visuel og lydinformation blev sendt på tre telefonlinjer samtidigt for at være i stand til at håndtere den krævede båndbredde selv for en lille sort-hvid skærm. Et billede blev sendt hvert 2. sekund.

Påtænkt ansøgning

Denne teknologi var beregnet til at blive godkendt af virksomheder, der værdsatte besparelse af rejseudgifter ved at lette virtuelle møder. Håbet var, at konferenceopkaldsmulighederne flyttede til boligmarkedet, hvor denne mulighed kunne leveres mod et gebyr. Imidlertid udfordrede kompleksitet og pris denne vision.

Problemer

Et konferenceopkald med Picturefone monopoliserede tre telefonlinjer, og ingen andre samtaler kunne føres samtidigt på den samme linje. Denne båndbredde-sultne teknologi stod som en dyr løsning ikke kun for brugeren ($ 125 månedlig service og 21 cent pr. Minut), men også for telefonselskabet. De besværlige kontroller af konferencesamtalesystemet afskrækkede brugerne fra at komme ind på dette i deres måde at drive forretning på. Til sidst flyttede kunderne væk fra dette produkt, og AT&T opgav det efter at have investeret omkring 1 mia. $ I dets udvikling.

Udvikling

Med begyndelsen af ​​den digitale kommunikation fik konferencesamtaler nye former. I dag henviser en typisk indstilling til konferenceopkald til en telefonsamtale, der involverer tre eller flere personer, der ringer fra forskellige steder. Visuel kontakt gennem computerskærme kan være inkluderet. Deltagerne ringer til et fælles telefonnummer, der fungerer som en konferencebro mellem alle. Disse funktioner bruges regelmæssigt i forretningsmiljøet og er tilgængelige i hjemmene mod et gebyr. Derfor var AT&T forud for sin tid med Picturephone i betragtning af den moderne teknologiske tilstand i 1960'erne.