4 Super Simple IOS Vedligeholdelsestips til iPhone og iPad

Hvor mange gange har du set en andens iPhone, iPad eller iPod touch kører en gammel version af iOS, der ikke er sikkerhedskopieret, og har en million appopdateringer, der venter i vingerne? Det er bemærkelsesværdigt almindeligt for iOS-hardware at blive forsømt af dem, der er mindre tech savvy, så hvis du er på vej til at besøge sjældent set slægtninge og venner denne ferie, overveje at bruge din egen viden til at give gave til teknisk support ved at udføre nogle super simple vedligeholdelse på deres iOS-hardware!


Vi forsætligt holder det nemt her, og heldigvis er iOS-enheder ganske nemme at gå generelt, så du behøver ikke gøre alt for vildt for at holde tingene kørende godt på de fleste iPhones og iPads. Fokus vil være på fire primære aspekter; opsætning af enhedsbackups til iCloud, ditching gamle ubrugte apps, opdatering af de andre apps til de nyeste versioner og opdatering af iOS til den nyeste version. Forresten, hvis de har en Mac, har vi også gode råd til OS X.

1: Konfigurer iOS-sikkerhedskopier til iCloud

At holde regelmæssige sikkerhedskopier er virkelig god praksis, og Apple gør det super nemt for iOS-enheder takket være iCloud. Men mange brugere bruger ikke denne gratis sikkerhedskopieringstjeneste (op til 5 GB, alligevel), så du bør tage et øjeblik at tænde for dem og derefter lave en manuel backup:

  • Gå til "Indstillinger" og til "iCloud" *
  • Vælg "Backup" og sørg for at 'iCloud Backup' er tændt, og tryk derefter på 'Back Up Now' for at starte en ny manuel backup til iCloud

* Hvis de af en eller anden grund ikke har en iCloud / Apple ID-konto opsætning endnu, benyt denne mulighed for at lave en til dem for deres enhed. Bare glem ikke at give dem deres loginoplysninger og adgangskode, ellers ville de skulle genoprette det.

Gå ikke over sikkerhedskopiering! Hvis deres sikkerhedskopiering allerede er tændt, skal du starte en sikkerhedskopi manuelt til iCloud med "Back Up Now", så du har en frisk en, hvis det bliver nødvendigt. Dette giver dig mulighed for at vende tilbage hurtigt, bare hvis noget går forfærdeligt forkert, og det sidste du vil gøre er at få en iOS-enhed til mursten eller give dem et større problem, ikke? Så back up, ting sker sjældent, men hvis og når det gør, vil du være glad for at du først har lavet en backup.

Når iPhone eller iPad er færdig med sikkerhedskopiering, kan du derefter opdatere til den nyeste iOS-version og opdatere deres apps også.

2: Rens deres junk apps

Næsten alle med en iOS-enhed har en håndfuld (eller mange hænder fulde) af junk iOS-apps, som de downloadede, åbnet en gang og aldrig rørt igen. Disse ting springer bare op iOS og tager plads, og hvis det ikke bliver brugt, kan det lige så godt afinstalleres. Du bliver nødt til at arbejde med den, der ejer iPad eller iPhone for at finde ud af, hvilke apps disse er, og hvis de er kritiske eller venter på bare den rigtige mulighed, så lad det ikke gå til apps uden at spørge.

Find ud af, hvad de bruger og ikke bruger, og handlinger baseret på det. Mens du er i det, kan du endda rydde op på deres startskærm ... igen, hvis det er OK med enheden ejer.

3: Opdater iOS Apps

Sidste gang jeg hentede mine udvidede familier iPad, havde App Store-ikonet på startskærmen 87 app opdateringer til rådighed. 87! De havde aldrig opdateret apps på deres iPad, men blev ved med at downloade nye apps og tilføjede til efterslæbet. Opdatering af apps er næsten altid en god ide, med nye funktioner, fejlrettelser og forbedret kompatibilitet med de nyeste versioner af systemsoftware, og det er også nemt:

  • Åbn App Store og gå til fanen "Opdateringer"
  • Vælg "Opdater alle" (måske spørg først tilladelse, de kan have en foretrukket app, som de foretrækker en ældre version til, ligesom mange brugere, der hæver den gamle Twitter til iPad-klienten)

Opdatering af gazillion apps kan tage et stykke tid, så vær lidt tålmodig. når du er færdig med at opdatere apps, er det tid til at opdatere iOS!

4: Opdater iOS til den nyeste version tilgængelig

Opdatering af de fleste * hardware til de nyeste versioner af iOS er god praksis, med nye funktioner, fejlrettelser og forskellige forbedringer af funktioner. Opdatering af iOS skal kun ske, når en enhed er blevet sikkerhedskopieret, så sørg for at du har udført en sikkerhedskopi til iCloud (eller iTunes), inden du gør det, og sørg for, at hardwaren er ny nok til at køre de nyeste iOS-versioner korrekt:

  • Gå til "Indstillinger" og til "Generelt"
  • Vælg "Software Update", og hvis der er en opdatering tilgængelig, download og installer den

Så længe hardwaren er på den nyere side, skal de nyeste versioner af iOS være gode og være en forbedring med nye funktioner og bedre ydeevne.

* Bemærk, at "mest" hardware ikke er ALLE hardware, fordi mange af de ældre iOS-enheder, f.eks. En iPhone 4S, iPad 2 eller iPad 3, ikke altid fungerer så godt på iOS 8 og de nyeste iOS-versioner. Nogle gange vil ældre hardware bare køre bedre med tidligere versioner af systemsoftware. Siden nedgradering fra iOS 8 er nu umuligt, hvis personen er tilfreds med god gammel iOS 5 på deres iPad 3 og ikke går glip af noget afgørende træk, der vil forbedre deres liv i høj grad, kan de forblive sat, ingen big deal ... medmindre Du arbejder frivilligt for deres fremtidige tekniske supportbehov, hvis de løber ind i et problem, ikke? =) Brug dit eget skøn her, men vær opmærksom på ældre hardware muligvis nedværdigende i performance med en ny systemopdatering.

OK, iOS er nu fantastisk, men hvad med deres Mac'er?

Sidste år dækkede vi den dejlige idé om at give tech support til at reparere en andens Mac, det er stadig gode råd, så tjek det her! Der er endda nogle grundlæggende Windows råd der også ...

Har du nogle særlige vedligeholdelsestips til iOS, som du vil dele? Uanset om det er grundlæggende eller ej, så lad os vide i kommentarerne!