Acrobat Pro vs. Pro Extended

Adobe tilbyder fire produkter i Acrobat-familien: Reader, Standard, Professional og Professional Extended. Editions ud over Reader giver udvidede funktioner til at oprette og redigere PDF-filer samt til at manipulere dokumenter til andre formater såsom billeder og formularer. Adobe integrerer multimedie- og interaktive funktioner fra andre produkter, såsom LiveCycle og Flash, med de avancerede funktioner i Acrobat Pro til at producere Acrobat Pro Extended-udgaven.

Betydning

Adobe var banebrydende for det bærbare dokumentformat (PDF) for digitalt at dele dokumenter på tværs af computerplatforme og for at lette elektronisk posthåndtering. Adobe Acrobat-software giver brugerne mulighed for at læse og oprette PDF-filer. Acrobat Standard- og Professional-udgaver giver funktioner til oprettelse, redigering og konvertering af PDF-filer. I 2008 introducerede Adobe en ny udgave, der indeholder design- og multimediefunktioner: Acrobat 9 Professional Extended.

Fungere

Alle udgaver af Acrobat kan åbne PDF-filer til visning. De avancerede funktioner ud over Acrobat Reader inkluderer oprettelse af PDF-filer via en virtuel PDF-printer, indsættelse af kommentarer og kommentarer til PDF-sider og eksport af dokumenter til tekstfiler eller billeder (f.eks. JPEG). Segmenter kan fremhæves og kopieres eller beskæres til brug i andre applikationer. Flere typer dokumenter, såsom regneark, tekstbehandlingsfiler og billeder, kan kombineres til en enkelt PDF-fil.

Acrobat Pro-funktioner

Acrobat Professional-funktioner skaber en professionel portefølje af blandede dokumenttyper ved hjælp af en designskabelon til et integreret look. Programmet indeholder en avanceret funktion til opsætning af felter til oprettelse af formularer fra scannede dokumenter, Word- eller Excel-filer. Tegngenkendelsesværktøjer indbygget i Acrobat Pro oversætter scannede dokumenter til redigerbare tekstfiler. Brugere kan distribuere PDF-filer og spore kommentarer og gennemgå fremskridt blandt holdet. Adgangskoder og adgangsrettigheder kan sikre PDF-filer samt indstille udskrivningskontrol.

Acrobat Pro udvidede funktioner

Pro Extended-versionen har de samme funktioner som Acrobat Professional og tilføjer fire hjælpemoduler til softwaren: Adobe LiveCycle Designer ES, Adobe Presenter, Adobe 3D Reviewer og Adobe 3D Capture Utility. Disse hjælpeprogrammer giver brugerne mulighed for at oprette en tilpasset PDF-portefølje af blandede mediefiler, der indeholder regneark, dokumenter, tegninger, video, lyd og kort med et specifikt designtema og logoer. Brugere kan også indsætte video- og mediefiler i PDF-filer og Microsoft Office-dokumenter (dvs. Word, Excel og PowerPoint). PDF-filer med indlejrede medier kræver ikke specifik software til afspilning, fordi videoen eller lyden konverteres til en Adobe Flash-fil for at køre i den åbne PDF-fil. Hjælpeprogrammerne forbedrer funktionerne i PowerPoint ved at tilføje interaktive værktøjer til quizzer og udvide korrekturlæsernes privilegier til at kommentere og digitalt underskrive PDF'er ved kun at bruge Acrobat Reader.

Overvejelser

Adobe tilbyder Acrobat Professional-udgaver til Windows- og Mac-operativsystemer. Minimumssystemkrav til Windows inkluderer 1,3 GHz-processor og Windows XP eller Vista. Minimumskrav til Mac-operativsystemer inkluderer G4-, G5- eller Intel-processorer og OS 10.4 eller nyere. Acrobat Pro Extended fungerer kun på Windows-computere med de samme systemkrav som Acrobat Pro. Fra april 2010 sælger Adobe den fulde software til Acrobat 9 Professional til $ 449 eller opgradering fra en tidligere version til $ 159); den fulde version af Acrobat 9 Professional Extended sælges for $ 699 eller $ 229 som en berettiget opgradering. Windows-brugere, der integrerer multimedie og interaktive komponenter i dokumenter og digitale porteføljer, kan finde de ekstra moduler i Pro Extended-udgaven værdifulde.