Start en Mac fra en cd / dvd

Hvis din Mac har et SuperDrive eller et diskdrev, kan du starte Mac'en fra enhver bootbar DVD eller CD ved hjælp af en speciel tastaturgenvej. Den bootbare disk kan være en OS X systemgendannelsesdisk, en OS X installationsdisk eller endda en tredjeparts OS disk som Linux.

Sådan starter du en Mac fra en cd / dvd-disk

Sørg for, at disken til at starte fra er faktisk startbar, de fleste systemgendannelser og installationsdiske er. For at starte din Mac fra en disk i cd / dvd-drevet, vil du først indsætte disk i drevet, så kan du enten lukke Mac'en eller genstarte Mac'en.

Den kritiske del er næste: Ved systemstart holder du C-tasten nede, mens Mac'en starter op. Dette fortæller computeren at indlæse fra disken snarere end fra den interne harddisk.

Husk, at opstart fra en cd eller dvd er signifikant langsommere end opstart fra en harddisk, så rolig, hvis tingene tager længere tid end normalt til opstart, er det simpelthen bare langsommere at læse fra en spinnende disk end harddisken.

Hvis du vil geninstallere Mac OS X fra en dvd-geninstallationsdisk eller køre Diskværktøj fra en disk på hovedstartdrevet, skal du bruge denne boot disk metode. Selvfølgelig skal cd'en eller dvd'en først startes, uanset om det er fordi det blev leveret med Mac'en som en gendannelsesdisk, eller fordi du lavede din egen boot-dvd, fungerer det heller.

Noget at huske på er, at nyere Mac'er ikke har indbygget SuperDrives overhovedet, og i stedet er afhængige af gendannelsespartitioner eller internetgendannelse. Alt, der sendes med OS X 10.7, 10.8, 10.9, vil bruge en af ​​disse nyere genoprettelsesmetoder, selv om de kan fortsætte med at starte fra en dvd, hvis de har en SuperDrive eller en dvd er vedhæftet via en ekstern læser. Derudover kan nyere Mac-modeller starte fra USB-enheder, herunder eksterne harddiske eller USB-flashdrev.