Browserhistorik i Internet Explorer

Internet Explorer eller IE er Microsofts webbrowser. Programmet registrerer automatisk din online browserhistorik, hvilket gør det nemt for dig at vende tilbage til websteder, du tidligere har besøgt. IEs standardindstillinger, der gemmer din browserhistorik, kan også gøre det let for andre at se, hvad du har lavet online; dette er grunden til, at mange brugere vælger at ændre disse indstillinger.

Forskellige versioner af Internet Explorer

Microsoft frigiver regelmæssigt opgraderinger af sin IE-browsersoftware. Hvis du i øjeblikket bruger IE, har du muligvis modtaget en automatisk prompt fra Microsoft direkte på din computer, der beder dig om at opdatere til den nyeste version. Microsoft frigav sin nyeste version af browseren, Internet Explorer 9, den 14. marts 2011. På trods af tilføjelsen af ​​denne seneste version fungerer IE 9 og alle tidligere udgaver af programmet stort set på samme måde.

Visning af din browserhistorik

Adgang til din browserhistorik er så simpelt som et museklik. Find adresselinjen øverst på din IE-browserside (adresselinjen er det tekstfelt, hvor du skriver URL'en til den webside, du vil besøge). Til højre for adresselinjen er der en lille, sort pil, der peger nedad. Klik på denne pil. En rulleliste viser dig alle de forskellige websteder, du har skrevet i adresselinjen i løbet af et bestemt tidsrum, hvilket bestemmes af dine browserindstillinger.

Alternativ metode til at få adgang til din browserhistorik

Tryk på "Control", "Alt" og "H" knapperne samtidigt for at få adgang til din browserhistorik. Dette producerer et felt på venstre side af skærmen. IE kategoriserer browserhistorik baseret på ugedagen, så du kan se din historie for en bestemt dag. Klik på en dag for at få adgang til en liste over hvert enkelt websted, du besøgte den dag; denne liste inkluderer ikke kun websteder, du har skrevet i IE's adresselinje, men dem, du besøgte ved også at klikke på et link.

Genåbning af gamle sider og sessioner

IE giver dig mulighed for at genåbne tidligere lukkede sider og browsersessioner ved at gemme disse oplysninger i din browserhistorik. For at genåbne en session, du tidligere har lukket, skal du klikke på "Funktioner" øverst i din browser og vælge "Genåbn sidste browsersession." Dette genåbner den seneste browsersession; IE kan ikke genåbne ældre sessioner. For at få adgang til faner, hvorfra du ved et uheld lukkede, skal du klikke på knappen "Ny fane" (knappen til højre for højre side af din browsing-fane) og derefter vælge den lukkede fane, du vil åbne igen.

Redigering af din browserhistorik

Du kan ændre indstillingerne på IE ved at klikke på indstillingen "Værktøjer" øverst på skærmen og vælge "Internetindstillinger" i rullemenuen. Derfra skal du klikke på knappen "Indstillinger" under "Browserhistorik." Nederst i boksen, der dukker op, kan du justere antallet af dage, der er værd at gennemse historik, som IE automatisk gemmer, hvor som helst fra nul til 999 dage. Klik på "Gem" for at gemme dine ændringer i indstillingerne.

Sletning af din browserhistorik

Du kan slette din browserhistorik på en af ​​to måder. Den enkleste måde er at klikke på fanen "Værktøjer" øverst i din browser og vælge "Slet browserhistorik". Du kan også slette browserhistorik ved at vælge "Internetindstillinger" i rullemenuen og klikke på "Slet" -knappen i pop op-feltet. Husk, at selvom du sletter din gamle browserhistorik, begynder IE at gemme din nye browserhistorik, medmindre du ændrer dine indstillinger.