Sådan foretages fejlfinding af sorte linjer på kopier

Der er tre mulige kilder til sorte streger på kopier: originalen, scanningsprocessen og udskrivningsprocessen. Hvis linjen kun vises i nogle dokumenter, er kilden som hovedregel originalen. Hvis kopimaskinen også er en printer, men linjerne kun vises ved kopiering, er kilden scanningen. hvis linjerne altid vises, er kilden en fejl i udskrivningen. Da sorte linjer kan være intermitterende, er det bedst at kontrollere alle mulige kilder.

Kontroller originalstørrelse og kvalitet

Svage linjer på originalen kan være mere tydelige på kopier. Juster indstillingerne for kontrast og lysstyrke for at reducere linjernes udseende. Linjer i kanten af ​​kopierne kan skyldes, at en original er mindre end kopien. Indstil kopimaskinen for at forstørre originalen, så originalens kanter er uden for kopiens kanter for at fjerne disse linjer. Hvis originalen har folder, folder eller indlimede sektioner, skal du sikre dig, at originalen er så flad som muligt.

Rengør glasset

Rengør kopieringsglas med et rengøringsmiddel til glas. Alle ruller og bælter bør også rengøres, og bakkerne støvsuges for at sikre, at der ikke bæres støv på glasset. Kopimaskiner med en dokumentføder flytter originalen forbi et lille område af glaspladen. Efterhånden som originalen bevæger sig, forårsager et enkelt plet støv i dette område en streg på kopien fra top til bund. Når du kopierer, skal du altid sikre dig, at originalen er helt tør, inklusive eventuel korrektionsvæske og penmarkeringer.

Rengør under glasset

Støv kan samles på undersiden af ​​kopiglas, på spejle og på scannerelementer. Rengøring af dette område kræver normalt en del adskillelse af kopimaskinen og bør ikke udføres, hvis det er under garanti eller en servicekontrakt. Tilgængelige områder skal rengøres eller støvsuges. Hvis du opbevarer kopimaskinen i et rent ikke-ryger område, bruger papir i god kvalitet til kopier, og er forsigtig, når du tilføjer toner, kan det reducere støvdannelse inde i maskinen.

Rengøring af tonerprintere

En kopimaskine, der bruger toner til at udskrive, har flere områder, hvor der kan introduceres linjer, såsom overføringstromlen, fuseren, koronatråden og ruller. Disse er sarte og kræver specielle teknikker til rengøring. Se brugervejledningen for instruktioner. Disse komponenter udskiftes normalt let til mindre end omkostningerne ved et serviceopkald. Afhængigt af maskinen kan disse være individuelle komponenter, der er inkluderet i en blækpatron eller inkluderet i et vedligeholdelsessæt.

Rengøring af inkjetprintere

Hvis kopimaskinen er en del af en inkjetprinter, skal du sikre dig, at ingen af ​​blækpatronerne er lave. Der er normalt en softwarerutine til rengøring af patronerne, og rengøring af patronens elektriske kontakter kan løse udskrivningsproblemer. For nogle printere, som f.eks. Fra HP, er printerdyserne en del af patronerne og kan ikke rengøres. Andre printere, såsom Canon-modeller, bruger separate printhoveder, der kan rengøres og muligvis lejlighedsvis udskiftes. Regelmæssig udskrivning hjælper med at holde skrivehovederne rene.

Andre mulige årsager

Nogle kopimaskiner har en opsamlingsskovl til toneraffald. Dette skal kontrolleres og tømmes regelmæssigt. Nogle kopimaskiner har et håndtag eller et udtrækkeligt greb til rengøring af interne komponenter; betjen dette også regelmæssigt. Selvom sorte linjer oftest løses ved rengøring eller udskiftning af dele som f.eks. Overføringstromlen, kan komponentfejl også forårsage disse. En delvist udbrændt scannerlampe, som undertiden er synlig, hvis den kopieres med åbent låg, vil forårsage en tyk, sort kant. Fejl i komponenter, der ikke følger med en patron eller et vedligeholdelsessæt, kræver professionel service.