Sådan Sideload iOS Apps på iPhone og iPad fra Xcode

Moderne versioner af iOS og Xcode understøtter noget, der kaldes sideloading, hvilket i det væsentlige tillader iPhone- og iPad-brugere at installere apps og software på deres iPhone, iPad eller iPod touch direkte fra Xcode på en Mac uden at skulle gå igennem iOS App Store. Denne evne er ganske nyttig, da det giver dig mulighed for at installere nogle iOS-apps, der ikke ellers er godkendt af Apple, men det er også nyttigt for beta-testning af en udviklingsversion af software og til brug af en privat app.


Sideladende apps var tidligere kun tilgængelige for brugere, der brugte jailbreak på deres iOS-enheder, så det er en stor forbedring for iOS-strømbrugere at kunne gøre det direkte uden andre systemændringer. Det er vigtigt kun at forsøge at sidelaste apps fra udviklere, du stoler på, selv om du selv kan gennemgå kildekoden selv efter selve karakteren af, hvordan dette virker, uanset om det betyder noget for dig, afhænger af din viden om programmering i Swift og Objective C. Applikationer til sideindlæsning er dog ret nemme, og næsten enhver bruger kan gøre det, hvis de følger med, men du skal bruge den nyeste version af Xcode på en Mac, et USB-kabel og iOS 9 eller senere kører på iPhone eller iPad selv.

Sidelader iOS Apps fra Xcode til iPhone, iPad, iPod touch

  1. Download Xcode fra Mac App Store her, hvis du ikke har gjort det endnu, har du brug for Xcode 7 eller senere for at kunne sidestille apps på iOS-enheder, start Xcode i OS X, når du er færdig
  2. Start Xcode og gå til menuen "Indstillinger" efterfulgt af "Konti", klik på + plus-knappen for at tilføje din Apple ID / developer-referencer (ja dette kan være et gratis Apple ID, du behøver ikke betale for udviklerkontoen)
  3. Åbn Xcode-projektet, som du ønsker at sidelasten og installere på iOS-enheden. Eksempelet her bruger vi Flux *, men du kan bruge hvad du vil, interesserede brugere kan få en lignende app til Flux, der hedder GammaThingy herfra *
  4. Vælg Xcode-projektet til sidebelastning fra venstre sidepanel, og derefter under "General" og "Identity" -afsnittet, ændrer navnet på "Bundle Identifier" lidt, så det er unikt. For eksempel "com.sideloadflux.iflux", og skift derefter "Team" til dit Apple ID du tilføjede i andet trin
  5. Slut iPhone, iPad eller iPod touch til computeren med USB
  6. Tilbage i Xcode trækker du menuen "Produkt" og vælger "Destination", vælg den iOS-enhed, du lige har tilsluttet (i dette eksempel, en iPhone 6 Plus)
  7. Lås iPhone, iPad eller iPod touch-skærmen op ved at indtaste adgangskoden, og gå til Indstillinger> Generelt> Profil og tappe på udviklerkontoen og vælge "Trust"
  8. Tilbage i Xcode på Mac, klik på "Kør" knappen eller tryk Kommando + R for at bygge projektet til destinationen iOS enhed
  9. Vent et øjeblik eller få for Xcode til at lægge iOS-appen på siden op på enheden

Når du er færdig, skal du se den pågældende app på iOS-enhedens startskærm. I dette eksempel er Flux-appen nu synlig på startskærmen i nederste højre hjørne, mærket "f.lux".

Du kan nu bruge den sideindlæste app som alle andre på din iPhone, iPad eller iPod touch. Hvis du vil slette det, kan du gøre det ligesom at afinstallere enhver anden iOS-app. Hvis du ikke tror, ​​at du vil lægge flere apps i siden, kan du slette den udviklerprofil, der er tilføjet til iOS-enheden, ved at gå tilbage til Indstillinger> Generelt> Profil og vælge at fjerne den.

Så det er det, du har nu sideloaded en app. Du kan gøre dette med så mange apps som du vil, så længe du har Xcode-projektfiler og pladsen til rådighed på iOS-enheden. God fornøjelse.

* GammaThingy er stort set den samme som Flux. Flux har fjernet evnen til at sideload appen, medmindre du allerede har kildekoden downloadet eller fundet den andre steder. Du plejede at kunne få Flux herfra. For den ukendte er Flux en fantastisk app, der justerer skærmens gamma for tiden, hvilket hjælper med at reducere øjnene og effekterne af blå belysning. Det er en god app, der er værd for mange iOS-brugere at installere på deres enheder, og Flux er også tilgængelig til Mac og anden hardware. Selvfølgelig er sideloading af appen på iOS 9.3 ikke længere nødvendig, da nyere versioner af iOS inkluderer Night Shift-funktionen, som stort set er den samme.