Skift MAMP til Standard Apache og MySQL porte

MAMP er en fantastisk app til Mac OS X, som giver dig mulighed for hurtigt og nemt at køre en hel prækonfigureret webserver oven på Mac OS X. Det er meget nyttigt, og jeg bruger det ofte til webudvikling og testning af webprojekter. Måske er det eneste problem med MAMP portindstillingerne, som som standard er indstillet til 8888 og 8889, så i stedet for at kunne besøge localhost skal du indlæse localhost: 8888.

Heldigvis er det nemt at ændre, og du kan hurtigt konfigurere MAMP til at bruge standardportene til Apache og MySQL, så du kan interagere med localhost uden at angive et ekstra portnummer. Denne indstillingsjustering i MAMP er enkel:

  1. Åbn MAMP og tryk på knappen Indstillinger
  2. Klik på fanen Porte
  3. Klik på "Indstil til standard Apache og MySQL porte
  4. Klik på OK

MAMP genstarter sig med de nye standardporte, der er konfigureret. Dette er det første, jeg gør, når jeg konfigurerer MAMP på en Mac, og jeg finder det gør arbejdet med appen meget mere naturligt.

Og ja, jeg er klar over, at Mac OS X leveres med Apache-serveren som standard, men efter min mening slår ingenting MAMP for det er nemt at installere, hvis du hurtigt skal installere en webserver til udvikling eller test.