Forskelle mellem pap og pap

Når vi tænker på emballage, tænker vi normalt på pap og pap, og der er øjeblikke, hvor vi endda kan udveksle de to. Ofte tror vi, at de er de samme, men selvom begge er papirprodukter, adskiller de sig på mange måder. Sikker på, at de har nogle ligheder mellem papir, men de har forskelle i kvalitet, hvordan de konstrueres, hvordan hver genbruges og selvfølgelig, hvad hvert materiale bruges til.

Fremstilling

Med hensyn til kvalitet har pap en mere kompliceret fremstillingsproces, da den gennemgår en række trin for at forbedre udseendet og følelsen. Også kendt som pap, har pap forskellige kvaliteter til forskellige specifikke anvendelser. Der er bleget pap og overtrukket ubleget kraftpapir samt genbrugspap. Nogle er også overtrukket med polyethylenharpiks til vådstyrke mademballage, som bruges til at pakke flydende fødevareprodukter såsom mælk eller juice. En af forskellene mellem pap og pap er, at papbehandling er meget enklere. Det er normalt bare lavet af 100 procent genbrugspap uden komplicerede krav til farve eller voksbehandling.

Vægt

Med sin vægt er pap typisk lettere, fordi det kun bruger et enkelt lag pap, der er presset sammen, som bruges til emballering af mindre, meget lettere madvarer som korn eller hverdagsprodukter som tissuekasser. Karton, med dets kraftige materiale, er lavet af flere lag papir på den ene side, der klemmer bølgede eller vaffelignende tekstur i midten og et andet flere lag papir på den anden side. Da det er tykkere og mindre tilbøjeligt til at rive eller knække, bruges det til emballering af større bulkartikler som møbler og apparater, og det er mest pålideligt, når du sender varer på grund af dets polstringskvalitet. Det ødelægges ikke let, selvom det bliver vådt, og det tager normalt tid at beskadige papmateriale i forhold til pap.

Genbrug

Da pap og pap begge er papirmateriale, kan de genbruges, men papkasser er meget lettere at genbruge sammenlignet med pap. Da papkasser er fri for voks eller kaolin ler, presses de i baller og overføres direkte til producenterne, så de kan makuleres og blandes med vand for at skabe ny fiber til nye papprodukter. Der kræves ingen sortering, medmindre papkasser er forurenet med madrester som fedt eller olie. Pap har derimod en mere kompliceret genbrugsproces. Eftersom det ofte bruges til at indeholde flydende og andre fødevareprodukter, og det meste af tiden vil indeholde folie eller voks, bliver det nødt til at gennemgå en afvoksnings- og affolieringsproces, før det går i en genbrugsmaskine. Denne type papirprodukt bør ikke blandes med pap, når det bringes til genbrugscentre, og blandes normalt med almindeligt papir, eller hvis det er vådt eller snavset, med kompost.

Sammenfattende

I det væsentlige er en forskel mellem pap og pap, at pap er dyrere at fremstille end pap på grund af dets udskrivning og farvebehov for slutbrugere. Pap bruges normalt ”som det er” med hensyn til farve. Det har ingen komplicerede farvekrav, og dets endelige anvendelse er mere som en papkasse til emballering. Da pap og pap begge bruges forskelligt, og man ikke rigtig kan bruges til den andres formål, kommer det hele ned på, hvordan disse to typer materialer skal bruges. Bundlinjen er, at papemballage bruges til at indeholde fødevarer og mindre genstande sammenlignet med papkasser, der bruges til større, tungere genstande.