Har jeg brug for internetservice for at bruge min trådløse bærbare computer?

For at besvare dette spørgsmål er det nødvendigt at finde ud af, hvad du vil bruge din bærbare computer til, og hvor du vil bruge den. Det er klart, at hvis du vil bruge din bærbare computer til aktiviteter, der ikke kræver Internettet, er der intet behov for Internetservice derhjemme eller hvor som helst du vil tage din bærbare computer; bare fordi det er trådløst betyder det ikke, at det kræver en internetforbindelse for at fungere. Hvis du ønsker at komme online, er der dog et par ting, du bør vide.

Trådløse bærbare computere "kommer ikke" med internet

Ved hjælp af mange nye trådløse internetenheder og Wi-Fi-hotspots kan du virkelig tage din bærbare computer næsten hvor som helst og oprette forbindelse trådløst til Internettet. Dette betyder dog ikke, at forbindelsen altid vil være gratis. Nogle offentlige steder som lufthavne, caféer og biblioteker tilbyder muligvis en gratis internetforbindelse, hvis du er i deres område, men mange steder har Wi-Fi og kræver, at du betaler for at bruge det. I dette tilfælde registrerer din bærbare computer netværket, men kan ikke oprette forbindelse uden "sikkerhedsnøglen" eller en eller anden form for betaling, du kan foretage på din computer eller ved en tæller. Hvis du er hjemme, og du ikke har internettjeneste derhjemme, har din trådløse bærbare computer imidlertid ikke noget internet at oprette forbindelse til, så du kan ikke komme online. Også, hvis du har internettjeneste derhjemme, men den ikke er trådløs (hvilket betyder at du skal tilslutte en Ethernet-ledning til en computer for at gå online), skal du stadig tilslutte Ethernet-ledningen eller købe en trådløs router for at oprette din internetforbindelse trådløs.

Trådløs Internetservice er lettere at få end nogensinde

Nogle mobiltelefoner kan tilsluttes en computer og bruges som et modem til at oprette forbindelse til Internettet. Hvis dette er muligt med din telefon, skal du først ringe til dit telefonselskab og finde ud af, om der opkræves ekstra gebyrer, som de ofte gør. Hvis du er heldig, kan du dog have en plan, der inkluderer denne form for forbindelse gratis. Hvis ikke, kan du muligvis føje den til din plan eller købe en lille USB-enhed fra dit telefonselskab, der giver dig internetadgang til en månedlig afgift. De fleste internetfirmaer tilbyder også små trådløse internetenheder (til en månedlig eller årlig afgift), der kan tilsluttes din bærbare computer eller tilsluttes for at udsende et trådløst signal, uanset hvor du tager dem, så du kan have internetforbindelse på din bærbare computer, uanset hvor du tager det.