Hvordan formaterer jeg en disk efter initialisering af Raid 5?

Et overflødigt udvalg af billige diske eller RAID giver dig mulighed for at bruge flere diskdrev til at forbedre datakapacitet, udvide lagring og sikre data. Med RAID 5 kan du bruge tre til 32 drev til at oprette en meget stor datamængde. At vide, hvordan man opsætter og administrerer drev i en RAID-konfiguration, kræver forståelse af RAID-controllerens og operativsystemets rolle. Uanset om din computer fungerer som en netværksserver eller en individuel arbejdsstation, kan RAID 5 i høj grad forbedre effektiviteten af ​​datastyring.

Software RAID

Nylige versioner af Windows kan konfigurere flere drev på din computer til at blive RAID 5-volumener uden en hardwarecontroller. Hvis du har brugt Windows til at initialisere din RAID 5-diskenhed, formaterer du ikke de individuelle drev, men snarere hele drevet på samme tid. Vælg blot de drev, du vil føje til RAID, og ​​konverter dem til dynamiske diske. Vælg et hvilket som helst af det enkelte drevs ikke-tildelte plads, og højreklik for at åbne guiden "Ny lydstyrke". Guiden "Ny lydstyrke" giver trinvis vejledning i, hvordan du opretter og formaterer en RAID-lydstyrke.

RAID-controllere

Din computer kan have et bestemt stykke hardware, der findes som et udvidelseskort eller integreret komponent på hovedkortet. RAID-controlleren administrerer konfigurationen og formateringen af ​​alle drev, der er inkluderet i den. I modsætning til en RAID-software, der kan bruge ikke-allokeret plads på enhver harddisk, skal hardwarecontrollere arbejde med identiske drev, der er tilsluttet RAID-controlleren. Du kan få adgang til controlleren under computerens opstartssekvens. Kig efter et display, der anmoder om et tastetryk for at åbne RAID-controllerens opsætningsværktøj. For eksempel kan man få adgang til controllere fra Adaptec ved at trykke på "Ctrl" og "A", når computeren starter op. Brug installationsværktøjet til at formatere RAID 5-drev efter initialisering. Nøglen er at identificere den enkelte RAID-lydstyrke, der blev oprettet, da drevne blev initialiseret og formatere den lydstyrke, ikke de enkelte drev.

Brug af Controller Utility-software

Hvis du ikke kan få adgang til controller-konfigurationen under opstart, skal du kigge efter RAID-controller-hjælpeprogrammet installeret i dit operativsystem. Hvis du ikke har software, der administrerer din RAID-controller, skal du downloade software til styring af hjælpeprogrammer fra producentens websted. Installation af denne software giver dig mulighed for at identificere de initialiserede RAID-drev som et enkelt volumen. Igen, når du kan identificere RAID-lydstyrken, har du mulighed for at formatere lydstyrken i stedet for de separate drev.