Sådan afspilles VCD-filer

VCD-filer er video-CD-format og aktiver video- og lyddata, der skal optages og gemmes på en CD. Mange DVD-afspillere spiller VCD'er. Når du køber en DVD-afspiller, skal du søge efter afspillere, der understøtter VCD-formatet. Hvis du vil se en VCD-fil på en computer, skal du bruge Video LAN Client (VLC) videoafspiller. VLC er en gratis, alsidig videoafspiller, der er kendt for at spille alle typer videofiler. Fordi afspilleren er gratis, er den en favorit for alle, der ser video på hans eller hendes computerskærm.

Trin 1

Download VLC-afspilleren fra Video LAN-webstedet, hvis det er nødvendigt. Andre medieafspillere er muligvis også kompatible med VCD-formatet.

Trin 2

Installer VLC-applikationen. Følg vejledningen. En genstart af computeren er ikke nødvendig for at fuldføre installationen.

Trin 3

Klik på "File" og "Open" fra afspillerens øverste navigationslinje. Naviger til VCD-filen for at åbne i afspilleren. Klik på "OK" for at åbne filen.

Trin 4

Filmen skal begynde at spille med det samme. Hvis VCD ikke begynder at afspille, kan filen være beskadiget eller indeholde dårlige data.

Højreklik på afspillerens vindue, og klik på "Fuld skærmtilstand" fra kontekstmenuen for fuldskærmsvisning.