Gør det selv: Reparer en bilradio

Kørsel er ikke så sjovt uden noget musik eller et yndlingsradioshow at lytte til, så hvis din bilradio holder op med at arbejde, kan det gøre lange rejser til en kedelig opgave. Heldigvis kan du ved at kontrollere et par almindelige problemer normalt reparere din bilradio derhjemme.

Trin 1

Tjek det grundlæggende først. Sørg for, at bilstereoen er indstillet til radiotilstand (ikke CD eller bånd), og at lydstyrken er skruet op. Sørg for, at radioen er indstillet på en station, fordi nogle stereoanlæg udsender stilhed i stedet for statisk mellem stationerne. Det er bedre at kontrollere disse enkle ting tidligt og fjerne eller bekræfte dem som kilden til problemet, inden du går videre.

Trin 2

Kontroller antennen. Sørg for, at den ikke er bøjet eller beskadiget. Bilantenner er særligt modtagelige for skader inde i en bilvask, og nogle skader er muligvis ikke umiddelbart synlige.

Trin 3

Afspil en CD eller et bånd i bilstereoen, hvis funktionen er tilgængelig. Hvis du hører musik eller lyd, kan du fjerne højttalertilslutninger fra listen over potentielle problemer. Lyd indikerer et problem med selve radioen.

Trin 4

Fjern radioen fra instrumentbrættet, og kontroller lydforbindelserne. Du har muligvis brug for et specielt værktøj til at gribe radioen for at trække den ud. Disse kan købes i de fleste hardware- eller bilbutikker. Kontroller den runde antennetilslutning bag på stereoanlægget, og sørg for, at den er fastgjort korrekt. Sæt stereoanlægget tilbage i instrumentbrættet, og sørg for ikke at fælde eller bunke lydkabler bag det, og test for at se om det har løst problemet.

Trin 5

Udskift sikringen. Elektronikken i din bil er tilsluttet en sikringsboks. Hvis radiosikringen er sprunget, forhindrer det stereoanlægget i at modtage strøm. Find sikringsboksen i bilen ved hjælp af din manual som vejledning, og skift den passende sikring.

Hvis radioen stadig ikke reagerer efter at have fulgt disse trin, kan det være et mere alvorligt problem internt i radioen. Hvis enheden er særlig gammel, er det måske ikke værd at reparere den, i hvilket tilfælde den bedste løsning er at finde en passende erstatning.