Sådan repareres en blæst bilforstærker

Fastsættelse af en sprængt bilforstærker med beskadigede interne komponenter er en kompleks opgave og vil være usædvanlig vanskelig for de fleste forbrugere uden baggrund i billydinstallation og reparation af lydudstyr. Der er dog et par grundlæggende problemer, der kan få en bils forstærker til at lyde som om det er sprunget, som forbrugerne kan løse med begrænset teknisk viden og uden specielle værktøjer.

Trin 1

Sluk for din bil, og vent på, at motoren er kølet ned i cirka 30 minutter. Frakobl bilbatteriets jordledning ved at løsne den negative terminal mod uret med en 1/2-tommer skruenøgle og derefter sætte ledningen til side.

Trin 2

Fjern huset til forstærkeren med en stjerneskruetrækker eller unbrakonøgle. I de fleste tilfælde er bilforstærkere anbragt i bagagerummet og kan fjernes med blot en stjerneskruetrækker.

Trin 3

Kontroller, at kablet, der forbinder forstærkeren til de andre lydkomponenter, f.eks. En ekstern cd-afspiller, er tilsluttet korrekt. Hvis de ikke er det, skal du frakoble kablerne og sætte dem i stikket igen. Test forstærkeren for at udelukke løs kabelføring, som kan efterligne lyden af ​​en sprængt bilforstærker. Ellers skal du afbryde lydkablerne fra bagsiden af ​​forstærkeren, hvis løs kabling ikke er skylden.

Trin 4

Find sikringerne på bagsiden af ​​din bils forstærker. På de fleste forstærkere holdes sikringerne på plads af små metalklemmer og kan fjernes manuelt. Nogle forstærkere kræver fjernelse af et sikringspanel for at få adgang til sikringerne. Brug stjerneskruetrækkeren til at åbne sikringspanelet.

Trin 5

Undersøg sikringerne for at se, om de er beskadigede. Se efter revnede filamenter inde i sikringen eller sorte brændemærker inde i slangen eller i enden af ​​sikringen omkring sølvkontakterne.

Udskift eventuelle beskadigede sikringer med nye sikringer med nøjagtig samme strømstyrke. Tilslut din bils lydudstyr igen, og test forstærkeren for korrekt lyd.