Formater en ekstern harddisk eller USB-flashdrev til Mac OS X

Hvis du vil sikre fuld Mac-kompatibilitet for en ny ekstern harddisk eller flashdisk, skal du formatere drevet til Mac OS Extended-filsystemet. Dette er særligt nødvendigt for køb af generiske pc-drev, som næsten altid kommer forformateret til at være Windows-kompatible i stedet for Mac OS X.

Ja, at tilslutte en ekstern harddisk eller en USB-flashnøgle til en Mac vil generelt læse og fungere fint, fordi Mac'en nemt kan læse andre filsystemformater, herunder Windows MSDOS, FAT, FAT32, ExFat og NTFS-formater, men medmindre du har til hensigt Når du bruger drevet mellem en Windows og Mac-maskine, formateres den for at være helt Mac-kompatibel filsystem, og det er nødvendigt for Time Machine og at starte disketter.

Hvis du aldrig har formateret et drev før du er på Mac, skal du ikke bekymre dig, det er super nemt, og vi fører dig igennem hele processen.

Sådan formateres et eksternt drev til Mac-kompatibilitet

Dette er en simpel procedure og opnås på samme måde for alle drevtyper og via alle forbindelser, det være sig USB, Firewire eller Thunderbolt. Formatering af et drev vil slette alle data og partitioner på disken:

  1. Tilslut harddisken eller USB-nøglen til Mac'en
  2. Start Disk Utility, der findes i programmer> Hjælpeprogrammer
  3. Find drevnavnet fra venstre side af Diskværktøjet, og klik på det
  4. Klik på fanen "Slet" øverst
  5. Ved siden af ​​"Format:" klik på kontekstmenuen og vælg "Mac OS Extended (Journaled)"
  6. Navngiv drevet, hvis du vil, navnet kan ændres når som helst
  7. Klik på knappen "Slet" og bekræft igen i det næste popup-vindue

Det er alt der er til det, drevet vil nu formatere og slette alt på det.

Mindre eksterne harddiske, SSD'er og USB-flashnøgler formaterer hurtigt, mens en større harddisk måske tager et stykke tid længere. Når du er færdig, formateres drevet til Mac OS X-kompatibelt HFS + -filsystem.

Videoerne nedenfor viser den komplette proces med formatering af en ekstern harddisk til fuld Mac OS X-kompatibilitet. Dette bruger det nye Diskværktøj i moderne versioner af OS X:

Tilsvarende kan du udføre den samme type proces i OS X for at gøre et USB-flashdrev kompatibelt med Mac OS ved hjælp af Diskværktøjet i OS X, som du kan se, det er en hurtig procedure, der er lavet i kort rækkefølge på enhver Mac:

Skulle du tænke dig at lave et OS X-installationsdrev (til OS X Mavericks, OS X El Capitan, OS X Yosemite osv.) Eller oprette et andet bootbart Mac OS X-volumen fra et drev eller bruge et nyt drev som en fuldt kompatibel Time Maskin backup-drev, skal du også færdiggøre denne proces.

Processen med formatering af et drev for at være kompatibel med Windows PC og Mac OS X kræver et andet format valg, men er ellers ret ens.