Hvad er VAR Control?

VAR er en forkortelse af spændingsampere-reaktiv, et udtryk, der bruges i vid udstrækning til definition og måling af reaktiv effekt i elektriske kredsløb. Reaktiv effekt er gennemsnittet af elektrisk strøm, der stammer fra aktive komponenter som kondensatorer og induktorer. Denne type strøm observeres kun i vekselstrøm (vekselstrøm) elektriske kredsløb, og VAR-enheden bruges til at bestemme dens niveauer. VAR-kontrol bruges til at styre forholdet mellem varierende strøm og spænding, der kollektivt stammer fra aktive elektriske komponenter.

Grundlæggende

Når en elektrisk enhed er forbundet med en vekselstrømskilde, genererer den sin egen reaktive effekt gennem interferenser af tilsluttede elektriske komponenter. Dette sker på grund af strålingsfelter genereret fra spoler og kondensatorer til disse elektriske enheder. Desuden opretholder denne kraft sig selv i elektriske kredsløb under hele driften af ​​disse enheder og ses som en energigivende indflydelse på elektriske kredsløb. Denne reaktive effekt kan styres og styres, og af den grund beregnes den først i enhederne i VAR.

Betydning

VAR-kontrol kræves kun, når både strøm og spænding er ude af fase i et elektrisk kredsløb. Mere specifikt resulterer både strøm og spænding i form af bølger i vekselstrømskredsløb, og enhver usammenhæng mellem deres strømning resulterer i generering af reaktiv effekt. I denne henseende bliver VAR-kontrol en væsentlig faktor for enheder og komponenter, der kræver enorme mængder strøm for at få strøm. Husk, at jævnstrømskredsløb ikke har reaktive kræfter, da deres strøm og spænding ikke strømmer i form af bølger.

Metoder

VAR-kontrol udføres normalt ved at beregne mængden af ​​reaktiv effekt til stede i et kredsløb. Denne beregning udføres ved at finde produkterne fra rod-middelkvadrat (RMS) af både strøm og spænding og multiplicere dem med graderne af deres indbyrdes faseforskel. I dette forhold er både elektrisk strøm (i ampere) og spænding (i volt) direkte proportional med mængden af ​​reaktiv effekt i et kredsløb. Dette betyder, at varierende strøm, spænding eller begge kan resultere i variationer inden for reaktive effektniveauer.

Ansøgninger

Regulering af reaktiv effekt måles normalt i de vekselstrømsapplikationer, der bruger meget strøm. Disse inkluderer vekselstrømsmotorer, transformatorer, elgeneratorer, kraftoverførselsledninger og elgeneratorer. Nogle af disse applikationer kræver reaktiv effekt for at generere et elektromagnetisk felt omkring deres kredsløb, mens andre simpelthen har brug for det til oprindeligt at give strøm til deres kredsløb. VAR-beregnings- og kontrolmekanismer anvendes også i sofistikerede lavspændingsapplikationer som mikroprocessor- og mikrocontroller-baserede kredsløb.