Sådan afkodes en stregkodealgoritme

Næsten ethvert produkt, du køber i en detailvirksomhed, har et stregkode- eller UPC-symbol fra 2011. Stregkoder er sorte og hvide linjer i forskellige bredder efterfulgt af en række numre. Du kan finde stregkoder på prislapper eller i bunden af ​​de fleste kasser. Forhandlere og leverandører bruger stregkoder til at spore en vares producent, varetypen og varens serienummer. Forhandlere bruger scannere til at læse stregkoden og opkræve den korrekte pris. Fordi linjer på stregkoden læses af computerscannere, er den nemmeste måde at afkode en stregkode med dine øjne på at analysere de tilsvarende tal under stregkoden.

Trin 1

Find stregkoden på varen. Se på prisskiltet, siden eller bunden af ​​varen for den sort / hvid-foret grafik.

Trin 2

Undersøg det første ciffer. Dette specificerer produktkategorien. Tallet nul er det mest almindelige ciffer og angiver en dagligvarepost. F.eks. Bruges tallet nul på en kornkasse, en coladåse eller et brød.

Trin 3

Se på de næste fem cifre. Dette nummer er et unikt nummer, der angiver producentens navn. F.eks. Tilhører tallet 49000 Coca Cola Company.

Trin 4

Gå til de næste fem cifre. Dette sæt definerer den specifikke produkttype. For eksempel hører 00658 til 12 oz. dåser med kostkoks. To-liters flasker af Diet Coke ville have et andet nummer.

Trin 5

Se på det sidste ciffer. Dette er et testnummer, der bruges af computerscannere til at kontrollere, at deres scanning var korrekt.

Gå ind på Internettet og naviger til en online UPC-database, såsom UPC Database.com på "http://www.upcdatabase.com/itemform.asp", eller indtast bare stregkoden i en søgemaskine som Google eller Bing. Disse websteder afkoder stregkoden for dig og viser detaljeret virksomheds- og produktinformation.