Sådan forbindes bilkabelfarvekoder til stereoanlæg

Mens ledningsføring af en bilstereo kan være en skræmmende opgave på grund af det lille, lukkede rum og det store antal involverede flerfarvede ledninger, kan jobbet være hurtigt og smertefrit med det rigtige sæt instruktioner og de rigtige materialer. Da hver stereoanlæg er designet forskelligt, kan identifikation af hver lednings funktion korrekt variere, så husk at afhængigt af den stereotype, du har, kan dine opgaver være lidt forskellige fra dem, der er beskrevet her.

Fjernelse af stereoanlægget og identifikation af ledningerne

Trin 1

Fjern stereoanlægget fra dets hus i instrumentbrættet på din bil ved hjælp af dine stereofjernelsesværktøjer. Afhængigt af hvilken biltype du har, kan processen med at fjerne stereoanlægget fra instrumentbrættet variere. Imidlertid kræver typisk stereoanlæg, der følger med bilen, at du fjerner en del af instrumentbrættet for at få adgang til stereoanlægget, mens eftermarkedet stereoanlæg normalt sælges med værktøjer til at fjerne det fra huset.

Trin 2

Sådan forbindes bilkabelfarvekoder til stereoanlæg

Klip ledningerne, der forbinder stereoanlægget til bilen, og lad så meget længde som muligt stadig være tilsluttet til bilen, og brug dit bilstereodiagram til at identificere hver lednings funktion. Afhængigt af hvilken biltype du har, kan hver lednings funktion variere. Imidlertid indikerer den røde ledning typisk "Power", sort angiver "Ground", gul angiver "Remote", og stribede, flerfarvede ledninger angiver højttalerkabler.

Identificer funktionen af ​​hver ledning på den nye stereoanlæg, som du planlægger at koble til din bil ved hjælp af dit stereo-ledningsdiagram. Som med de tidligere ledningsdiagrammer er hvert stereodiagram unikt, så funktionen af ​​hver farve kan variere. Når du har identificeret hver lednings funktion, skal du slutte dem til den tilsvarende ledning ved bilens dash (strømledning til strømledning, jordledning til jordledning osv.).