Administrer og genoptag flere terminaler Nemmere med vinduesgrupper i OS X

Har du dine terminalvinduer arrangeret på en bestemt måde, måske ved at køre bestemte processer, som du vil konsekvent genoptage uden at skulle omorganisere og genstarte ting? I stedet for at stole helt på OS X Resume-funktionen, skal du bruge værktøjet Terminal app "Window Groups", som gør det muligt at gemme ikke kun placeringen af ​​grupper af terminalvinduer, men også deres kommandoer og processer. Disse kan hurtigt genoptages til når som helst, hvilket gør det nemt at styre specifikke vindueskonfigurationer og arbejdsgange for bestemte kommandolinjeopgaver. Denne funktion har eksisteret i Terminal-app på Mac i nogen tid, men det ignoreres stort set selv af de mest avancerede kommandoliniebrugere. Heldigvis er det meget nemt at konfigurere og bruge, og når du er vant til det, vil du spekulere på, hvordan du nogensinde har fungeret i Terminal uden det.

Gem deres nøjagtige placering i en "vinduesgruppe", og du vil hurtigt kunne genoptage produktiviteten, lige hvor du slap af:

Gemmer en gruppe af Windows-placering og kommandoer

Har du et sæt terminal vinduer og kommandoer, som du bruger ofte? Gem det som en gruppe:

  1. Organiser Terminal vinduer på skærmen som ønsket
  2. eventuelt; Kør ønskede kommandoer for hvert terminalvindue, som du vil genoptage
  3. Når du er færdig, skal du trække i menuen "Vindue" og vælge "Gem Windows som gruppe"
  4. Navngiv vinduesgruppen, og kryds af feltet "Gendan alle kommandoer"

Hvis dette vil blive en ofte brugt placering af vinduer og kommandoer, kan du også kontrollere "Brug vinduegruppe, når Terminal starter", som indstiller en Terminal App-specifik gendannelsesfunktionalitet ved hver lancering, der går ud over standardgendannelsen og genoptagelsen. funktioner i OS X.

Gendannelse af Terminal Window Grupper

Klar til at gendanne til en bestemt terminalgruppe?

  1. Tilbage i Terminal app, trække ned menuen "Window" og gå til "Open Window Group"
  2. Vælg det valg, du vil hurtigt genoptage til

Det er alt der er til det. Forudsat at du brugte indstillingen "Gendan alle kommandoer", vil alt være ret meget, hvor du slap af. Hvis du vil bruge Terminal Window Groups til at genoprette forbindelse til eksterne servere, skal du sørge for, at du har konfigureret SSH-nøgler, så forbindelsen bliver automatisk uden at skulle indtaste adgangskoder og loginoplysninger, ellers skal du konstant godkende med hvert CV en vinduesgruppe, der har fjernsessioner.

Få specifikke med dette, og du kan have en terminal vinduesgruppe defineret til helt forskellige opgaver eller til forskellige tider på dagen. For eksempel kan du have en rutinemæssig gruppe af vinduer, der bruges til et bestemt sæt opgaver med en bestemt placering og et sæt kommandoer, der kører, som en stor lynxbrowser på halvdelen af ​​skærmen, med netop overvågning af netværkstrafik i et hjørne med en aktiv SSH forbindelse til en fjernserver - gem det som en vinduesgruppe, og du kan øjeblikkeligt genoptage ikke kun placeringen, men også de kommandoer selv, når som helst, bare ved at vælge den gemte vinduesgruppe.

En anden stor fordel til terminal.app specifikke vinduesgrupper? De fungerer, selvom du har den systembaserede Window Restore-funktion slukket i OS X. Giv dem en chance, du bliver mere produktiv.