Sådan placeres Dock i et hjørne af skærmen i OS X Mavericks

OS X Dock sitter centreret langs bunden af ​​skærmen på hver Mac som standard, og de fleste brugere antager formentlig, at flytning af Dock til en ny placering er begrænset til centrering på enten venstre eller højre side af skærmen. Det viser sig, at du faktisk kan have meget mere kontrol over Dock-positioneringen, og ved hjælp af en lille standardkommandostreng kan du faktisk knytte Dock til hjørnet af Mac-skærmen.

1: Placer docken i den ønskede skærmregion (venstre, højre, nederste)

Først vil du gerne sætte Dock ind i det generelle område på skærmen, som du vil have det til at være. Så hvis du vil have Dock'en placeret vandret i nederste venstre eller højre hjørne, skal du bare lade den være som standardindstillingen. Hvis du vil have Dock fastgjort til hjørnet til venstre, skal du flytte Dock til venstre, og hvis du vil have Dock i højre hjørne, skal du trække Dock derovre først.

Den nemmeste måde at flytte docken på er at bruge menuen  Apple> Systemindstillinger, hvor den findes i "Dock" indstillingspanelet:

Du kan også holde nede "Shift" -tasten og bruge størrelsen på størrelse til at trække den til en ny side af skærmen, men det kan være forvirrende for nogle brugere, da det er lidt mere subtilt.

2: Åbn Terminal og Kør Dock-standardkommandoen

Nu skal du vende til kommandolinjen for at køre en standardkommandostreng. Dette er simpelt nok, så start Terminal, fundet i / Applications / Utilities /, og vælg derefter den rigtige kommandostreng fra listen nedenfor. Standardindstillingen for kommandostrengen er ikke så åbenlyst som at sige "øverst til venstre", så her er nogle generelle retningslinjer for placering af Dock:

  • "Start" = de øverste hjørner for lodrette Dock positioner, eller nederste venstre hjørne for vandret Dock position
  • "Ende" = nederste hjørner til lodret Dock positionering eller nederste højre hjørne for vandrette Docks
  • "Middle" = standard center positionering, uanset en vertikal eller vandret dockekonfiguration

Husk det, når du vælger Docks-stedet ved hjælp af følgende kommandoer.

2a: Pin docken i øverste venstre / højre hjørne (r)

Husk at placere Dock vertikalt langs venstre eller højre side af skærmen først for at få den ønskede effekt, og kør derefter følgende standardkommandostreng:

defaults write com.apple.dock pinning start;killall Dock

Dock vil blive dræbt, og ændringen træder i kraft øjeblikkeligt. Hvilket hjørne Dock anbringer i, afhænger af hvilken side af skærmen den startede (eller er flyttet til.

For eksempel er dette også kommandoen, der skal bruges, hvis du vil pinke Dock horisontalt i nederste venstre hjørne, forskellen er kun, at Dock startede nederst på skærmen:

2b: Pin docken i bunden venstre / højre hjørne (r)

Igen skal du placere Dock i området på skærmen, hvor du vil have det vist, det vil være på højre side, hvis det er langs bunden vandret. Docken vises i nederste højre eller venstre hjørne, hvis den er placeret lodret.

defaults write com.apple.dock pinning end;killall Dock

Det kan se ud som følger:

For nogle brugere kan det være nemmere at bare indtaste den relevante standardkommandostreng, og brug derefter "Shift + Drag" -tricket til at flytte Dock til det ønskede hjørne af Mac-skærmen, hvilket er sådan, det viser sig i den korte video nedenfor :

Bemærk, at du kan fortsætte med at ændre størrelsen på Dock uanset placeringen på skærmen.

Ja, dette vil påvirke, hvor Dock vises på konfigurationer med flere skærmbilleder, der kører Mavericks, med andre ord, hvis du flytter Dock i nederste venstre hjørne, skal du bevæge musemarkøren i det pågældende hjørne for at få Dock til at dukke op på den sekundære eksterne skærm som beskrevet her.

Return dock til standard midt / centreret position

Kan du ikke lide at have Dock sidde i et hjørne? Sådan sender du det tilbage til standard centreret placering uanset placering eller lodret eller vandret position:

defaults write com.apple.dock pinning middle;killall Dock

Igen opdateres Dock automatisk, og du kommer tilbage til det normale.

Fungerer dette kun med Dock i OS X Mavericks?

Nej, du kan flytte Dock til et hvilket som helst hjørne af displayet i OS X-versioner forud for Mavericks, men du skal ændre standardkommandoens streng en smule, så kapitaliseringen er anderledes. I versioner af Mac OS X forud for Mavericks (Mountain Lion, Lion, Snow Leopard) skal du bruge følgende streng i stedet:

defaults write com.apple.Dock pinning start;killall Dock

Bemærk forskellen? Det er meget subtilt, og kapitaliserer "com.apple.Dock" til tidligere versioner af OS X, mens den bliver mindre i OS X Mavericks. Ellers er alt andet det samme.

Takket være MacFixIt for at opdage dette trick til tidligere versioner af Mac OS X.