Sådan kontaktes SBC Yahoo via telefon

Elementer, du har brug for

  • Telefon

  • Internetadgang

  • SBC Yahoo! DSL-konto

SBC Yahoo! var en internetudbyder (ISP), der fungerede fra 2003 til 2006, indtil den fusionerede med AT&T. De, der havde tjenesten mellem den tid, opnår dog sandsynligvis stadig mange af den samme Yahoo! funktioner og e-mail-adresse, der slutter med "sbcglobal.net." Hvis du har SBC Yahoo! tjenester, kan du stadig kontakte en repræsentant via telefon eller via supportwebstedet. Selvom supporten håndteres af AT&T, er det vigtigt at fortælle repræsentanterne, at du oprindeligt tilmeldte dig en SBC Yahoo! DSL-tjeneste.

Kontakt en SBC Yahoo! repræsentant ved at gå til AT&T supportwebstedet (se afsnittet ressourcer). Indtast dit telefonnummer, hvis du er en eksisterende kunde, og klik derefter på knappen "Gå".

Gennemgå oplysningerne på din konto for at sikre dig, at de er korrekte, og klik på "Support". Nederst på siden finder du en e-mail-adresse og et kontaktnummer til at ringe til supporthjælp.

Brug telefonen, som din er gemt på din konto. Det er vigtigt at bruge det registrerede telefonnummer, så tjenesten hurtigt kan identificere dig. Fortsæt til trin 3 for at ringe til support ved hjælp af den oprindelige SBC Yahoo! nummer.

Ring 1-877-SBC-DSL5 (1-877-722-3755) for at få forbindelse til din konto. Tjenesten genkender automatisk dit telefonnummer for at se, om det korrelerer med en konto. Du får derefter en række valg, der hjælper dig med at henvise dig til en repræsentant, der bedst kan hjælpe dig.

Lad repræsentanten på telefonen vide, at du oprindeligt tilmeldte dig SBC Yahoo! DSL og angiv også din e-mail-adresse. Dette kan være nyttigt for repræsentanten at hjælpe dig med dit problem og med succes besvare dine spørgsmål.