Sådan gemmes en Keynote .key som PowerPoint .pptx præsentationer på Mac

Keynote præsentationer gemmes som .key filer som standard, men fordi Keynote kun kører på Apple system software og iCloud kan du ikke altid åbne en .key præsentation på PowerPoint. Den enkleste løsning på dette er at gemme en Keynote .key-præsentation som en PowerPoint .pptx-præsentation, som derefter kan åbnes i Microsoft Office, Google Slides Docs, Keynote, OpenOffice eller næsten enhver anden præsentationsapp, uanset hvilken platform den kører på, om det er Windows, Linux, en anden Mac eller endda iPad.


Hvad vi skal gøre, er at gemme Keynote-præsentationsfilen som en PowerPoint-præsentationsfil ved hjælp af apps Export-evnen. I det væsentlige konverterer denne Keynote .key-filen til en Powerpoint .pptx-fil. Du kan gøre dette med en ny præsentation eller en eksisterende Keynote-præsentationsfil, det betyder ikke noget. For de bedste resultater vil du gerne opdatere Keynote til den nyeste version, der er tilgængelig til din Mac.

Bemærk, at hvis Keynote-filen er beskyttet med adgangskode, vil du gerne låse filen op, før du gemmer den som en Powerpoint-fil.

Sådan eksporteres Keynote-filer (.key) som PowerPoint (.pptx) på Mac

  1. Opret en ny præsentation eller åben en eksisterende Keynote præsentation på Mac med Keynote app
  2. Gå til menuen "Fil" og vælg "Eksporter til" og vælg "PowerPoint"
  3. På skærmen Eksport skal du være sikker på, at du er på fanen "PowerPoint" og derefter vælge under Avancerede indstillinger Formatet: ".pptx" og klik på knappen Næste
  4. Vælg filnavn og destination hvor du skal gemme Keynote-filen som en PowerPoint-præsentation

.pptx-præsentationsfilformatet er generelt mere kompatibelt med et bredere sæt apps og operativsystemer i forhold til det oprindelige Keynote .key-filformat, så det kan være nyttigt, hvis du arbejder på tværs af platforme, eller der er noget kompatibilitetsproblem med en Keynote præsentation. PowerPoint-filformatet anerkendes også generelt af de fleste andre præsentationsprogrammer, herunder Google Slides, Microsoft Office, andre versioner af Keynote på Mac, OpenOffice og endda Preview i Mac OS. På samme måde kan du finde det nyttigt at gemme Pages-filer som Word. Docx-format også, især hvis du er i et miljø, hvor du er på en Mac, men andre brugere er på forskellige Windows-pc'er med Office-suite.

Den gemte .pptx-fil er fuldt kompatibel med Microsoft Office og Microsoft Powerpoint, og den kan derefter åbnes i disse apps på en Windows-pc eller Mac.

Du kan også vælge .ppt-format, hvis du forsøger at lave Keynote .key-filen, der er kompatibel med en meget ældre version af Microsoft Office og PowerPoint.

Husk, at preview-versionerne af Microsoft Office 2016 suite til Mac er en gratis download, og Microsoft Office-apps til iOS kan også downloades, så hvis du er på hegnet om at få disse apps og arbejde med de oprindelige Office-filformater direkte i stedet for iWork-suite kan du først prøve dem på dine Apple-enheder uden nogen særlig forpligtelse.

Kendskab til en bedre måde at konvertere Keynote .key filer til Powerpoint .pptx? Lad os vide i kommentarerne!